Deneyimsel Tasarım Öğretisi Seminer Programları Hakkındaki Düşüncelerim




DENEYİMSEL TASARIM ÖĞRETİSİ NEDİR?


Deneyimsel Tasarım Öğretisi, kişinin doğru ile yanlışı, sahte ile gerçeği ayırt etmesine yardımcı olan ve yalnızca gerçek bilgilerden oluşan bilgi teknolojisidir. Geçmişin deneyimleri ile şuan ve gelecek arasında bağlantı kurar. İnsanoğlu varoluşundan bu yana “Gerçek nedir?” sorununun cevabını aramıştır. Gerçeği bulma, gerçeği öğrenme arayışında olmasına rağmen insan çoğu zaman gerçekle sahteyi ayırt etmekte zorlanır. Sahtenin peşinden giderek yanılır. Oysaki gerçek mutluluk ve başarı ancak gerçek ile sahteyi ayırt ederek ve gerçek seçimler yaparak mümkündür. 
Gerçek bilgi, tutarlı içerikten oluşur ve hiç değişmez. Gerçek, çok basit ve nettir. İnsana toplamda fayda verir ve üstün kılar. Deneyimsel Tasarım Öğretisi, gerçeklik öğretisidir. Sunulan bilgilerin tümü; Tutarlı, uygulanabilir, anlaşılabilir ve faydalı olma özelliği taşır. Tüm bilgiler, tüm zamanlarda, tüm mekânlarda ve tüm insanlar için geçerlidir. Bu nedenle zamana, mekâna ve kişiye göre değişiklik göstermez. Mevcut bilgi kaynaklarından farklı olarak faydası ispatlanmış ve güvenilirlik testinden geçmiş içerikler sunar. 
Deneyimsel Tasarım Öğretisi; Geçmişte yaşanmış deneyimlerden faydalanarak kişinin problemlerini çözmesine ve hedeflerine ulaşabilmesine yardımcı olur. Kişinin dününden daha iyi olması için ihtiyacı olan stratejileri sunar. Bugünkü ahvali ile ilgilenmek yerine dününe göre kat ettiği yola bakar ve kişinin ihtiyacına uygun stratejiler üretir. Dününden daha mutlu, daha başarılı ve daha marifetli olmasına destek olur.

DENEYİMSEL TASARIM ÖĞRETİSİNİN KATKISI NEDİR?


“Her bilenin üstünde daha iyi bir bilen vardır

●●●Deneyim Transferi Yapar 
Deneyimsel Tasarım Öğretisi deneyim transferi yaparak daha az hata ile hedeflerimize ulaşmamızı sağlar. Sınırlı ömrümüzde her şeyi yaşayarak öğrenmemiz mümkün değildir. Öğrenme sürecimizde iki seçeneğimiz vardır: O süreci yaşamalıyız. Böylece önceki süreçlerimizle ile kıyas yapma imkânımız olur ve hayatımızda bir şeylerin yanlış gittiğini idrak edebiliriz. Ancak, eğer o süreci yaşamamız mümkün olamıyorsa işte o zaman geçmişteki yaşanmışlıklarımızdan deneyim transferi yapmamız gerekir.

●●● İz ve İşaretleri Deşifre Eder 
Yaşadığımız her süreç önceden işaretini verir. Yeterli ilme sahip olabilirsek hayatın bize gösterdiği işaretleri deşifre edebilir ve atacağımız adımlara karar verebiliriz. İşaretler geldikten sonra ise olay olur ve her olay hayatımızda iz bırakır. Deneyimsel Tasarım Öğretisi iz ve işaretleri doğru okuyabilmemize yardımcı olan stratejiler sunar. Böylece hata tekrarı yapmadan hedeflerimize ulaşabilir oluruz. 

●●●Soyut Yasaları Deşifre Eder
Başımıza gelen olayları açıklayamadığımızda “tesadüf” ya da “şans” olarak adlandırırız. Hâlbuki her davranışın bir sonucu vardır. Deneyimsel Tasarım Öğretisi, sebep sonuç ilişkisini açıklayan ve tüm zamanlar, mekânlar, insanlar için geçerli soyut yasaları anlamamıza yardımcı olur. 


●●●Gerçekle Sahteyi Ayrıştırır
Problemlerimizin gerçek çözümüne ulaşabilmek için öncelikle gerçek problemimizi bulmamız gerekir. Deneyimsel Tasarım Öğretisi gerçek ve sahteyi ayrıştıran gerçek çözümler sunar. 

NEDEN DENEYİMSEL TASARIM ÖĞRETİSİNE KATILMALIYIM?


"Hayatta hiçbir zaman keşfedilemeyecek tek bir şey vardır; Daha iyisi… Çünkü her zaman yaptıklarımızdan daha iyisi olacaktır."
Yahya Hamurcu

Dününden daha iyi olabilmek için,
Kendinin ve çevresindeki insanların gerçekten kim olduğunu anlayabilmek için,
Gerçek ve sahteyi ayırt edebilmek için,
İletişim marifetini geliştirmek için,
Bireysel, toplumsal hayatta doğru kararlar vererek başarılı olmak için,
Kendisiyle ve çevremizle iyi ilişkiler kurmak için,
Gerçek problemleri ve gerçek çözümlerini bulabilmek için,
Aile içi ve özel ilişkileri geliştirmek için,
Çocuğunu sadece büyüten değil “yetiştiren” ebeveyn olabilmek için,
Daha mutlu ve başarılı olmak için,
Gerçekle sahteyi ayırt edebilme marifeti kazanmak için,
Kurumsal hayatta iyi yöneten ve iyi yönetilen olabilmek için,
İletişim ve ilişkilerde ustalaşmak için,
İz ve işaretleri doğru okuyarak öngörü sahibi olabilmek için,
Hızlanan yaşam şartlarında stresi kontrol edebilmek için,
Hayat amacını ve ona bağlı hedeflerini doğru belirlemek için,
“Bana göre” “sana göre” değil soyut yasalara göre düşünen ve davranan bir birey olabilmek için,
Amacına ve hedeflerine uygun dönüşümü gerçekleştirebilmek için,
Bağımlılıkların arttığı günümüzde bağımlılık süreci ve özgürleşme stratejilerini öğrenmek için,
Bilinç açıklığı ile doğru kararlar verebilmek için,
Sözü dinlenen, çözümlerine güvenilen ve danışılan bir kişi olabilmek için,
Kendini yetiştirebilmek için,
Öğrenmeye değer veren herkes Deneyimsel Tasarım Öğretisi seminer programlarına katılabilir.

DENEYİMSEL TASARIM ÖĞRETİSİ NEDİR VE HAKKINDA KONUŞULANLAR NELER?


Deneyimsel Tasarım Öğretisi, toplumsal kalkınmaya destek amacıyla bireylerin, kamu ve özel sektörün ihtiyacına yönelik seminerler düzenlemektedir. Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleşen üniversite zirveleri ile geleceğe yön verecek gençlerin gelişimine katkı sunmaktadır. Seminer ve üniversite zirvelerindeki geri bildirimlerde memnuniyet oranı yüksektir.

“Hayatımızda yaptığımız yanlışları öğrendim sayenizde. Çok faydalı bir seminer oldu. İletişimin ne olduğunu, iletişimin alt dallarını öğrendim. Biz iletişimin ne olduğunu bilmiyormuşuz ama öğrendik. Çok teşekkür ederiz her şey için. Hem karnımızı doyuruyorsunuz hem de beynimizi”
Azize ÇALIŞKAN, Üsküdar Üniversitesi

“Semineriniz sayesinde kendimiz, çocuğumuz ve çevremizdeki kişiler hakkında daha dikkatli ve bilinçli yargılarda bulunacağız. Bunları düşünerek daha az ön yargılı olacağımı düşünüyorum” 
Esra ORAN, Çorlu Kızılpınar İlkokulu

“Anlaşılır, net ve faydalı iki gün geçirme fırsatım oldu. İlişkilerde kendime ve egoma dışarıdan bakabilme, kendimi gözlemleyebilme fırsatım oldu. Her şey düzenli ve güzeldi” 
Münevver Ezginur ÜNLÜ, Marmara Üniversitesi

“Yoğun bir günün ardından anlattıklarınız, karşılaştırdıklarınız o kadar iyi geldi ki… halbuki fark etmeden birçok kez aynı olaylar ve kişiler ile karşılaşmışız. Bizi aydınlattığınız için teşekkürler. Ayağınıza, emeğinize sağlık… İkramlıklar harikaydı”
Zeynep ÖÇÇETİN, Özel Şirket

“Bu bilgileri almadan hayatıma devam etseydim kim bilir ne saçmalıklar yapıyor olacaktım. Teşekkür kelimesi çok hafif kalıyor. Teşekkür ederim. Sevgiler”
Meliha ÖZDAMAR

DENEYİMSEL TASARIM ÖĞRETİSİNİN İLİŞKİLERE KATKISI NEDİR?


Deneyimsel Tasarım Öğretisi, çevremizle ve hatta kendimizle iyi ilişkiler kurabilmek için ihtiyacımız olan bilgileri tasarlar. 
İnsan sosyal bir varlıktır. Yaradılışı gereği, hayatını sürdürebilmek için karşılaması gereken temel ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaçları karşılamak için ise başka insanlarla iletişim ve ilişki kurması gerekir. İletişim teknolojisinin hızlı yükselişiyle iletişim hızımız ve imkânımız arttı. Artık her türlü iletişim aracına kolayca ulaşabilir olduk. Peki, kullandığımız iletişim araçlarının kalitesinin artmasıyla özel ya da iş hayatımızda kurduğumuz ilişkilerin kalitesi de arttı mı? 
Öyleyse neden aynı evin içinde yabancılaştık? 
Aldığımız “like” ların sayısı zor zamanımızda bize destek olan dostlarımızın sayısı ile doğru orantılı mı?
Her türlü iletişim aracı elimizin altındayken neden “kimse beni anlamıyor” oldu yakınmalarımız?
Sosyal medyada uzun saatler “sosyalleşirken” neden bu kadar birbirimize yabancılaştık?
En uzağımızdaki ile görüntülü konuşurken gözümüzün önündeki ailemizi nasıl görmez olduk?
Neden kendi davranışlarımızı değiştirmek yerine işimizi, eşimizi, masamızı, çalışma arkadaşlarımızı değiştirmek oldu ilk aklımıza gelen?
Her insan iyi ilişkiler kurmak ister ancak, bunun için sadece istemesi yetmez. Gerekli dönüşümü sağlaması gerekir. Deneyimsel Tasarım Öğretisi, kurulduğu günden bu yana “iletişim, ilişki”  nedir ve nasıl kurulmalıdır sorusuna cevap aramıştır. Bulduğu cevaplar ve gerçek çözümler ile bireyin doğru iletişim ve ilişkiler kurması için ihtiyacı olan dönüşüme katkıda bulunur. 

DENEYİMSEL TASARIM ÖĞRETİSİNİN İŞ HAYATINA, BAŞARILI OLMAYA KATKISI NEDİR?


“İnsan isteğine ulaşmaz, ulaşmak istediği sürece dönüşür”

Deneyimsel Tasarım Öğretisi, kişilerin başarılı olma hedefine yönelik faydalı, anlaşılır, uygulanabilir ve tutarlı bilgiler sunar. 
Peki, “Başarı” nedir? 
Hayalini kurduğum unvanı elde edip üst düzey yönetici olduğumda,
Şirkette kendime ait büyük bir odam olduğunda,
Rakiplerimden daha fazla maaş aldığımda,
Daha büyük bir eve taşınıp daha pahalı bir araba kullandığımda,
Başarılı olmuş sayılır mıyım?
İş stresi ile başa çıkabilmek için kendimi tüketime vurduğumda,
İş hayatındaki kariyerime odaklanıp ailemi, dostlarımı unuttuğumda,
Bütün bir yıl yaz tatilini hayal ederek çalıştığımda,
Gün geçtikçe daha çok yalnızlaştığımda,
İşe giderken trafikte emeklilik hayalleri kurduğumda, 
Başarısız olmuş sayılır mıyım?
İnsan bir konuda başarılı olunca o konuda her yaptığının doğru olduğunu zanneder. Oysaki başarılı olduğumuz süreçlerimizde bile hatalarımız var. 
İnsan bir konuda başarısız olunca yaptıklarının tamamı yanlış zanneder. Oysaki başarısız süreçlerimizde bile doğru yaptıklarımız var. 
Deneyimsel Tasarım Öğretisi, kişinin “gerçek başarıyı” bulması yolunda tüm zamanlarda ve mekânlarda geçerli ölçülebilir ve faydalı stratejiler sunar. Başarı için ihtiyaç duyulan çözüme ulaşabilirliği test edilmiş deneyimlerden faydalanarak bireylerin sadece başarılı olmasına değil elde ettiği başarıyı sürdürmesine de katkı sağlar. Şimdiki benden hedefteki bene giden süreçte, başarının “tesadüf” ya da “şansa” bağlı olmadığını sunduğu somut çözümlerle ispatlar. 

DENEYİMSEL TASARIM ÖĞRETİSİNİN BAĞIMLILIKLARDAN KURTULMAYA KATKISI NEDİR?


Deneyimsel Tasarım Öğretisi, sunduğu stratejilerle bireylerin tüketim, yemek, sigara, sosyal medya, cep telefonu, bilgisayar gibi çağımızın yeni moda bağımlılıklarından kurtularak özgürleşmesine destek olur. 
Evlerimize, buzdolaplarımıza sığamaz olduk. Artan yoğun talep nedeniyle daha geniş evler inşa edilmeye, daha büyük buzdolapları tasarlanmaya başlandı. Dolup taşan gardıroplarımıza rağmen giyecek bir şey bulamamaktan şikâyet eder olduk. Paramız yoksa borçla, taksitle alıyoruz artık isteklerimizi. Peki, bu kadar çok tüketmeye gerçekten ihtiyacımız var mı? Gerçekten ihtiyacımız olduğu için mi yoksa bağımlı olduğumuz için mi bu kadar çok tüketiyoruz? 
“Vazgeçemediğin her şey saha sahip olur”
Deneyimsel Tasarım Öğretisi “Özgürlük” kavramını vazgeçebilme potansiyeli olarak açıklar.  Bazen bir çanta, bazen bir dondurma, bazen de cep telefonumuz, bazen bir arkadaşımız… Vazgeçemediğimiz her şeyin bağımlısı olduğumuzun farkında mıyız? 
Bizi özgürleştirdiğini zannettiğimiz birçok şeyin bağımlısı olduk. 
Peki, neden bağımlı olur insan? 
Hayatımızdaki hangi açlığı tüketerek doyurmaya çalışıyoruz? 
Neden yedikçe, aldıkça doymuyoruz, daha da çok acıkıyoruz?
İstekleriyle ihtiyaçlarını karıştırdığında bağımlılık yolunda ilk adımı atmış oluyor insan. Daha üst model bir arabayı, daha pahalı bir çantayı hayatımızın vazgeçilmezi haline getirebiliyoruz. 
Deneyimsel Tasarım Öğretisi, geliştirdiği bilgi teknolojisi ile bağımlılığın oluşum sürecini anlaşılır ve tutarlı ilkelerle açıklar. Bireylerin bağımlılıktan kurtulması için ihtiyacı olan stratejileri sunarak özgürleşme süreçlerine katkı sunar. 


DENEYİMSEL TASARIM ÖĞRETİSİNİN GENÇLERE, SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE KATKISI NEDİR? 


Deneyimsel Tasarım Öğretisi Enstitüsü, yanında sosyal sorumluluk bilinciyle Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında özellikle geleceğimize şekil veren gençlerimiz bilgilendirmeye yönelik ücretsiz programlar düzenler. 
Okul hayatı en kritik süreçlerimizden biridir. Bu süreçte alınan kararlar, belirlenen hedefler hayatımızın geri kalanını ve hatta yakın çevremizi etkileyecektir. Hayatının bu önemli dönemindeki gençlerimiz doğru hedefler belirlemeye ve onları hedeflerine ulaştıracak uygun yol haritasına ihtiyaç duyarlar. Deneyimsel Tasarım Öğretisi Enstitüsü, Türkiye’nin bir çok yerindeki üniversitelerde düzenlediği ücretsiz zirve programlarıyla gençlerin sorunlarına eğilerek çözüm önerilerini katılımcılarla paylaşır. 
Ayrıca, ilk ve orta dereceli okullarda velilere ve öğretmenlere yönelik seminerler düzenleyerek aileleri “insan yetiştirmenin” önemi ve stratejileri hakkında bilgilendirir. Böylece sadece büyüyen, yaş alan değil yetişen bir neslin yetişmesine katkı sağlar. 
Çocukluktan yetişkinliğe geçişteki sancılı süreçte birçok aile çocukları ile iletişim kurmakta zorlanır. Aynı evde ayrı hayatların yaşandığı, birbirinden kopuk hayatlar yaşanır. Gençler içine kapanır ve ailelerinden gittikçe uzaklaşır.  Deneyimsel Tasarım Öğretisi, aileler ile gençler arasında yaygın olarak yaşanan iletişim sorunları, teknoloji bağımlılığı, ders çalışma, konsantrasyon bozukluğu gibi yaygın problemlerin çözümüne katkı sağlar. Sunduğu stratejilerle öğrenim hayatını tamamlayan gençlerimize kişilik özelliklerine uygun meslek belirleme ve iş hayatında karşılaşılan problemler gibi konularda da uygulanabilir çözümler sunarak toplumsal kalkınmaya katkı sağlar. 


Seminer sonunda yorumlarınızı blogdan paylaşabilirsiniz
Teşekkürler..


Yorumlar

  1. Herkese merhaba
    Umarım aldığınız eğitimlerden ve seminerlerden gördüğünüz faydaları bizlerle de paylaşırsınız
    Amacımız dünümüze göre daha iyi daha kaliteli daha güçlü bir yaşam sürmek ve sürmenize destek vermek
    Birlikte daima gerçeğin peşinde ilerleyebilmek dilegiyle...
    Paylaşımlarınız için şimdiden teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ben bu eğitime başladığımda çözüm bulamadığım problemlerim vardı. Kalabalıklar arasında yapayalnız hissediyordum kendimi. Eğitim sürecinde yavaş yavaş güçlendiğimi ve doğru davranmayı öğrendim. İlk başlarda her şey dahada karıştı gibi oldu ama doğru davranmaya devam ettikçe... Aynı evi temizlerken, dolapları boşaltınca her yer her yerde olur ya işte öyle oldu. O dolapları temizleyip içini düzenleyince, sonra evi süpürüp silip iş bitiyor... Öyle oldu. İlk zorlukta pes etmeyip doğru davranmaya devam edince hem hayatım hem etrafımdakiler toparlanmaya başladı. Şimdiye kadar aldığım eğitimler içinde en gerçek olanı buydu. Teşekkürler ediyorum hocama... Hayatın içinden gerçek problemlere gerçek çözümler buldum.

      Sil
    2. Zeynep küpeli12 Şubat, 2024

      Hayatımdaki sahtelikleri, sahteleri, kendimdeki sahtelikleri silip süpüren bir eğitim sureci.. pişmanlıklar ve sukurle geçen eğitim süreçleri.. vesile olandan olanlardan Rabbim binlerce kez razı olsun..

      Sil
  2. Selam
    Bu eğitimlerden sonra daha sabırlı ve mutlu bir insan olduğumu söylüyor çevremdeki insanlar
    Ve ben de öyle hissediyorum
    Çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. Merhaba ben bu eğitime bir tavsiye üzerine pek gönüllü olmadan başladım.Ama iyi ki de başladım.Insan bazen kendisine fayda verecek şeyi hemen tercih edemiyor.Bu eğitimle birlikte hayatımda bir çok şey değişti doğru bildiğim yanlışlar o kadar fazlaymış ki..Kafama yatmamasına rağmen herkes böyle diye kabul ettiklerim...Bu eğitimi iyi ki buldum.
    Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. Hayatima rehber oldugun icin tesekkurler Deneyimsel Tasarim Öğretisi:)....

    YanıtlaSil
  5. Icimde ne yaparsam yapayim dolduramadigim bir bosluk hissi vardi. Aldigim onca egitime , workshoplara , terapilere ragmen hala mutsuzlugum agir basiyordu,
    Bir arkadasimin tavsiyesi uzerine uzerine bir tanitim seminerine katildim.
    Ve o gunden.bu yana ben.buradaki gercekleri hayatima uyguladikca , hep dunumden daha iyi oldu hersey.
    Size de tavsiye ederim.
    Mutlaka bir tanitim seminerine katilin.

    YanıtlaSil
  6. Bazen olur yorulur insan
    Bazen olur vazgeçer
    Bazen en yakının düşman olur
    Her şey kötü gider
    Hiç düzelmeyecekmiş gibi
    Karanlık çökmüş
    Nefes alınamayacakmış gibi
    Kaybolur insan
    Artık yeter
    Dayanamıyorum dediği an
    Bıçak kemiğe dayandığı an
    Bir tek şey insanı kurtarır o an
    Inanmak...
    Kurtulabileceğine
    Düzelebileceğine inanabilmek
    O zaman insanın dönüm noktasıdır işte..
    Deneyimsel Tasarım Öğretisi de
    Bu dönüm noktaların rehberi...
    Sadece gerçeği anlatır
    Akıntıya uyum sağlamak insanin elinde
    Ya da hırsla karşı gelmek de...
    Olmayacağı belli oysa...
    Hayata dair gerçeği ve sahteyi ayırt edebilmek,
    Seçim yapabilmenin önemini kavrayabilmek,
    Özgürleşebilmek,
    Insanı anlayabilmek için
    Mutlaka her insanın Iletişim Ustalığı ve Başarı Psikoloji gibi Öğretinin eğitimlerini almasını salık veririm.
    İyi ki varsın...

    YanıtlaSil
  7. Selamlar
    Biliyorum dediğimiz an öğrenmeyi de durdururuz. Çok şey biliyoruz ama hayatımıza ne kadar uyguluyoruz? Bildiklerimiz bize gerçekten mutluluk ve başarı getirdi mi?
    Hayatımda birşeyler eksik, birşeyler değişmeli, birşeyler düzeltmeli ve şu ana kadar yaptıklarım bu dönüşümü sağlamadı diyorsanız
    Gerçek bir çözüm arıyorsanız mutlaka bu eğitimlerde ne anlatıldığını duymalısınız

    YanıtlaSil
  8. - aman bi seminere katıldım diye hayatım değişecek değil ya, abartıyorsun.
    demiştim, eğitimi bana tavsiye eden kişiye.
    Problemlerimde vardı oysa.
    - ne kaybedersin ki, denemeden bilemezsin. dedi
    Ve denedim, seminerlere katıldım.
    Şimdi vesile olan o kişiye her fırsatta teşekkür edip aynı zamanda da dua ediyorum.
    Hayatında ne değişti diye sorarsanız; HAYATIMIN TAMAMI değişti desem abartmış olmam.
    Bakış açım değişti, yıllardır bana yapışmış olan at gözlüklerimi çıkardım, ben biliyorum zaten dediğim şeyleri, aslında ne kadar yanlış bildiğimi fark ettim.
    Ve en en önemlisi de, yeniden gerçek ve olması gerektiği gibi bir eş, gerçek bir ebeveyn, gerçek bir evlat, gerçek bir arkadaş ve gerçeğine geri dönmüş bir İNSAN olmayı öğretti....bu bööyle uzayıp gidiyor

    YanıtlaSil
  9. Neden ve Niçinlerimin tam olarak karşılığını bulduğum eğitim Deneyimsel Tasarım Öğretisi. Anlatılan bilgiler hayatın ta kendisi olduğundan illaki kendi hayatınızdan bir şey buluyorsunuz; problemleriniz ve çözümleri ile ilgili olarak. Hayatımda uygulayabiliyorum, uyguladıkça da hayatımı ve çevremdekilerle ilişkilerimi toparlamamı, dünüme göre daha iyi olmamı sağlıyor bu eğitim. Ve herşey sadece bir tanıtım semineri ile başladı. Tavsiye ederim!!!

    YanıtlaSil
  10. Geçmişteki deneyimleri kullanarak, bugün verilen tepkiyle, yarını doğru ve güzel bir şekilde dizayn edebilmek... çok konforlu...
    Ama daha da güzeli, geçmişi de yeniden dizayn edebilmek oldu... nasıl mı?
    Eğitim insana ayna tutuyor... Geçmişteki olaylar, kişiler, yaşanılanlar, herşey yeniden anlam kazanıyor, geçmiş zihin haritası yeniden dizayn oluyor.
    Kızgınlıklar, hazlar, acılar, keyifler, bağımlılıklar, güvenilenler, korkulanlar, kaygı duyulanlar... herşey olması gereken gerçeklik ile yer değiştiriyor, herşey yeniden anlam buluyor...
    Doğru ve güzel bir şekilde...

    YanıtlaSil
  11. Hayatında herkesin bıçağın kemiğe dayandı anları olmuştur, benimde bu eğitimle tanışmam da tam bu anda olmuştu. İnsan bu anlarda kendini bahtsız hissediyor ve başkalarını suçluyor. Bu eğitimle öğrendimki işler pekde öyle değilmiş. Birşeyleri gerçekten görmeye ve farketmeye başlıyorsunuz, öğrendiklerinizi uyguladıkça dününüze göre daha iyi olmaya başlıyorsunuz. Bana bu eğitimi sorduklarında çok fazla detay anlatamıyorum çünkü gerçekten herkesin bizzat kendisinin yaşaması gereken bir süreç. Keşke bu eğitimi daha önce alabilseydim. Hayatımda hiç bir eğitim için bunu söylemedim.

    YanıtlaSil
  12. Yeni ve faydalı bilgileri öğrenmeye açık olmadığımı fark ettim. Ne kadarda az düşünüyormuşum... öğrenmeye açık olup düşününce dönüşebiliyormuş insan!
    Hayatında "gerçekten" mutlu ve başarılı olmak isteyenlere bu eğitimleri tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
  13. Problemlerim bir tek bana özel değilmiş,ama insan kendi yaşadığını biliyor işte...
    Meğer insanoğlunun ortak problemlerinin değişmeyen çözümleri varmış.
    Nasıl bir yanılgıysa, problemlerime aynı tepkileri vererek çözüm bulmayı bekliyormuşum,
    Hep karşımdaki insan değiştirebilirsem biter bu problemler sanmışım, meğer 'ben' değişince hayatım ona göre dizayn oluyormuş. Meğer insanın dostu da düşmanı da aynadaki kişiymiş, Bu eğitimler gerçeklerden bahsediyor, kabul edebilene..

    YanıtlaSil
  14. Selamlar ��

    Yedi milyar insan varken, hep aynı insanlar bana mı denk geliyor diyorsanız...
    Hep aynı sorunları yaşıyorsanız...
    Ve her yöntemi deneyip sonuç alamadıysanız, muhakak bir de bu adresi deneyin derim.Çünkü ben öyle yaptım ve dünümden daha mutluyum...
    İyi ki bana tavsiye etmişler , Şükürler olsun ki eğitimleri almışım ve halen devam ediyorum...
    Bilmediğimiz bir adrese giderken bir kaç kişiye sorarak istediğimiz adrese sadece on-onbeş dakika kayıpla gidebiliriz, ya da navigasyona adresi girerek hiç zaman kaybetmeden istediğimiz adreste olabiliriz.
    O zaman deneme yanılma yöntemiyle öğrenmek mi?
    Deneyim transferi mi insanın hayatına konfor sağlar?
    Ne bildiğini BİLMEK, BİLMEDİĞİNİ öğrenmek insana konfor sağlar ��
    Vakitsizlik içinde hem de hiç vaktinizin olmadığı zamanda muhakkak ilk tanıtım seminerine katılmanızı tavsiye ederim.
    Vakti olanların değil, vakti olmayanların katılması gereken bir seminer.
    Keşke ilk söylenenler ilk söylendiğinde anlaşılsaydı o yüzden,
    Anlatılmaz YAŞANIR...

    YanıtlaSil
  15. Merhabalar.
    İhtiyacım olan tek şey GERÇEK'miş. Bu seminerler sayesinde anladım. İnsanı ilişkilerinde ve iletişiminde sahte içinde olmak ne kadar yoruyorsa, gerçekte olmak o kadar rahatlatıyor ve huzur veriyormuş meğer. Hep gerçekte kalmak dileğiyle...

    YanıtlaSil
  16. Merhabalar
    Özellikle dersi aldığım egitmelerden cok memnundum çünkü sadece derslerde değil ders disinda da hayatin zorluklariyla da ilgileniyor o yüzden ben cok memnumdum :)

    YanıtlaSil
  17. Merhabalar gerçekten yararlı bir eğitim oldu.insanlara karşı yaptığım yanlış davranışlar ve sonuçları film şeridi gibi gözümün önünden geçti. Hayır diyememek kendi sınırlarımı cizememek bütün hayatimi olumsuz etkileyecek sonuçlar dogurdu.Keşke hayatının başında bu eğitimi alıp daha doğru kararlar alabilseydim. Yİnede hicbrsey için geç olmadığını düşünmemi sağladı bu eğitim. Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  18. Kim kimdir eğitimi ile hem kendimi, hem de insanları davranışsal ve duygusal açılardan tanıma konusunda farkındalık oluştu. Çevremdeki insanları bu farkındalıkla değerlendirme şansını yakaladım.
    Sonuç olarak insan ilişkilerimde daha bilinçli davranmaya başladım ve buda eskiye göre daha olumlu sonuçlar yarattı.

    YanıtlaSil
  19. Merhabalar;
    Deneyimsel tasarım öğretisi başta hiç ilgimi çekmedi hatta bir arkadaşımı getirmiştim fakat sunumdan egitmenlerden ortamdan okadar etkilendimki biran için benimde başlamam gerektiğine karar verdim ve başladım başta algılama da güçlük çektim sonraları algılamaya başlayınca yaptıklarımın yaşadıklarım bomboş koca bir yalan olduğunu farkettim onlar sayesinde kendimi ve karşımdaki insanları tanımaya başladım ve daha az sinirleniyordum artık :) beklentiye girmemeyi bedel ödemenin ödetmenin önemini asıl anlatmak biçiminin aslında susmak olduğunu susarak çok daha fazla şeyler anlatabilecegimizi aslında hayatımızda çok kullandığımız kavramların bambaşka tanımları oldugunu daha nice konular nice anlatımlar ve iletişimin en iyi halini burada bulup uygulayabilirsiniz ve gerçekten en iyi iletişimi kurarak hayatınızı en çekilir hale getirebilirsiniz....

    YanıtlaSil
  20. Merhabalar Kim kimdir eğitimi sayesinde günlük yaşantımda farkına varamadığım birçok hatamı önlemeye başladım ve faydasını görüyorum. İpek hocaya da teşekkür ediyorum bu eğitimi ilgi çekici bir şekilde sunduğu için.

    YanıtlaSil
  21. Merhaba
    Ben konyada aldım eğitimi... seminer benim çok değişmemi sağladı.. mutsuz ve intiharın eşiğindeydim şimdi ise dünüme göre çok çok iyiyim... özellikle başarıdan sonra dünyaya bakış açım değişti. Eğer elimde olsa tekrar katılır ve tüm seminerleri tamamlardım. Allah razı olsun hepinizden

    YanıtlaSil
  22. iletişim aldım faydasını gördüm kendimce nasipse başarı ve desinger almak isterim

    YanıtlaSil
  23. iletişim aldım faydasını gördüm kendimce nasipse başarı ve desinger almak isterim

    YanıtlaSil
  24. Merhaba��
    Hayatım boyunca bir çok eğitime, seminere katıldım. Fakat DTÖ benim için bir eğitimden ziyade, yaşamımı, ilişkilerimi, en çokta KENDİMİ nasıl yöneteceğimi öğretti. Bir çok anlamda törpülendim. Sabretmenin ve şükürün önemini daha çok anladım. Dünüme göre daha mutlu ve daha anlayışlıyım :)) Vesile olan herkese teşekkürü bir borç bilirim.

    YanıtlaSil
  25. İletişim ustalığı kursunu herkese önerebilirim :)) yalnızca sağ loblu olanların sevmediklerini "sol loblu işte" diye etiketlemesi, sol loblu olanlatında sağlar için farklı etiketlerinin olması sıkıntı oluşturuyor. Kendi hocamda buna yönlendirecek hiç bir davranış görmedim ama başarı da bu durum canımı çok sıktı. Yani bilgiler kişide filtre oluşturmadığı sürece güzeller.

    YanıtlaSil
  26. Merhabalar bu egitim bana kendi değerimi öğretti bedel hayatımda duydugum en yararlı şeydi benim için artık bedel ödiyen degil bedel ödetenlerdenim 😉

    YanıtlaSil
  27. Herkese selamlar bu eğitimi alipda hayatının hiç biyerinde uygulamayan yoktur herhalde.Kesin hayatımızın biyerine dokunuyor mesela ben iletişim ve başarıyı aldım hayatıma dokunan yönleri oldu her alanda farkındalık kazandım insanlara bakarak temsil sistemlerini meta programlarını anlayabiliyorum ona göre hareket ediyorum �� özellikle başarı psikolojisi eğitiminde çok sıradışı şeyler öğrendim almayanlara tavsiye ederim. Sağlıcakla....

    YanıtlaSil
  28. Öncelikle Herkese Merhaba ,

    ilk olarak , derslerde hızlı hızlı not alınmasındansa minik bir kitapcık çıkartılabilir yada kitap , yada çoğalmasını istemiyorsanız eğitimin konu anlatımı fakat örnekler hariç . ve kitapsa tercihiniz , sol tarafı sizin dip notlarınız sağ tarafı öğrencilerinizin sizden aldığı bilgiler olarak tasarlanabilir . tasarım üzerinde öğrencilerinizinde fikri alınarak derste haldır haldır yazı yazma çabasını kırabilirsiniz. ve öğrencilere daha fazla dokunabilirsiniz daha fazla zaman ayırabilirsiniz. çünkü şunu farkettim ki evet ağzınızdan çıkan her cümle değerli ve öğrencileriniz yetişebildiği kadar yazmaya çalışıyor . ve örnekleri kaçıran mı yoksa cümlenin devamını algılayamadıkları için cümleyi tamamen yanlış anlayanmı yada yazdığı yazıyı okuyamayan mı bir sürü sorunla karşılaştım. siz ve öğrencilerinize 3. bir göz olarak tavsiye ettiğim şey konunun yazılı hali artık siz ve öğrencileriniz nasıl takdir ederse .
    tabiki anlattığınız örnekler yada hangi örnekler hangi öğrenciye işlediyse farklı not alma şekilleri olabilir. örneğin ben sizin bir kaç dersinize katıldım ve derste resim yapmak istedim. çünkü yetişemiyordum size . anladıklarımı hayal dünyamla resmettim. inşallah bi gün tamamlayıp size iletirim. :)
    bir de söz hakkı yok derslerinizde . sizden eğitim almak isteyen insanlar blogtaki yorumlarada bakılırsa en azın benim kadar hayatta kendi rolünü bulmak isteyen insanlar ve bu insanların soruları var ve size soramıyorlar . şuda bi gerçek bu gün benim soruma cevap verirseniz yarın bu sorumu duyan x bi kişi kendi hayatında ki bi soruya cevap bulabilir. çünkü öğrettiğiniz şeyler tamamen kendimizle alakalı ve karşımızdakini değiştiremediğimiz için nasıl bir tavır sergilememiz gerekitğini şahsen ben kendimde bu öğretiyi bulamıyorum . sizin 10 tane dersinize katılmış arkadaşlarımda teyzelerde ablalarda yada kardeşleriminde aynı şekilde içlerinde tonlarca cevapsız soruları olduğuna eminim .
    bu bir danışmanlık değil biliyorum. ama olurya okullarda eğitim verilir . öğrenci anlamadığında soru sorar . anlamak için . kişilerin kişisel meseleleri konuşmazdan bahsetmiyorum. eminim öğrencileriniz kişisel değilde genel olarak davranış bozukluklarının giderilmesi için yardımlarınıza ihtiyaç duyuyorlar en azından benim duyduklarım bunlar .

    Son olarak eğitimden anladıklarım , hayatımın her anında karşıma çıkan yada çıkabilicek olaylara karşı tercihlerimi belirliyor ve eminim bu hayat maratonunda cümleleriniz benimle birlikte yol alıcak .

    bana kattıklarınız için çok teşekkür ederim.
    Sürç-i lisan ettiysem affola

    Sevgiyle kalın .

    YanıtlaSil
  29. Macide Sultan09 Temmuz, 2019

    Merhabalar,
    Gün geliyor beyaz bildiklerin siyah, siyah sandıkların beyaz çıkıyor. Gün geliyor aynı olaya farklı pencereden kimsenin tesiri altında kalmadan bakıyorsun. Gün geliyor en yakınındakileri tanımıyor, anlamıyor; uzak durduklarında dost oluyorsun. Ama en çok da, o hiç hazetmediğin insanın sana neler kattığını ve ne faydalar sunduğunu görünce şaşırıyorsun.
    Bir de tabi temas etmesi lazım sana hayatın. Teğet geçen hiçbir söz zihin açmıyor.
    Bir garip yaşama telaşi insanoğlununkisi. Anlama gayretindeyiz hepimiz. Kardesimizi, annemizi, babamızı,esimizi, çocuğumuzu, iş arkadaşımızı. Anlamayı ihmal ettiğimiz tek kişi ise kendimiziz.
    Temasta kalmanız dileklerimle..

    YanıtlaSil
  30. Gerçeğin formülü, ekmekle su gibi hayatımız boyunca ihtiyaç duyacağımız bir nimet. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  31. Selamlar;

    Şimdiye kadar bir çok eğitim aldım ama burda aldığım eğitimlerin bende yeri ve önemi çok farklı emeği geçen tüm hocalarıma bir kez daha teşekkür ederim.

    Yaşam tarzımı olumlu yönde etkileyen dünümden daha mutlu daha sabırlı olmamı sağlayan, farkındalığımı (olaylara sebeb sonuç ilişkisi ile bakmanı sağlayan) , yaşam kalitemi, konforumu artıran bilgiler öğrendim.İyi ki öğrendim.

    İyi ki almışım dediğim eğitim.
    Çevremdekilere ve sevdiklerime tavsiye ediyorum. Kaçırmayın derim ;)

    YanıtlaSil
  32. Merhabalar, DTÖ den önce birkaç eğitim aldım, psikologlara gittim, kişisel gelişim kitapları okudum bolca. Fakat eksik bir şey vardı hayatımda; bir türlü yerine oturmayan taşlar elimde kalıyordu her seferinde ve yine başa dönüp başka bir yola çıkıyordum.
    DTÖ den sonra, elimde kalan bütün taşları, geçmişimde yaşadığım her olayı ve var olduğum andaki yaşadıklarımı; kendimi tanıyarak ve düşünerek zihnimde bir zemine oturtmaya başladım. Kim Kimdir ve İlişki Ustalığı eğitimi aldığım Sayın Hocam'a emekleri ve tatlı dilinden dolayı Teşekkürü borç bilirim :)
    Yeni eğitimlerde görüşmek üzere :)

    YanıtlaSil
  33. Problemlerin kaynağını ve neyin neyden dolayı meydana geldiğini bilmek kadar konforlusu yok. Eğitime ilk başladığım zamanki hislerimi hala hatırlıyorum. Dünyanın içinde başka bir boyuta açılan gizli bir hazine gibi. Kazandığım bilgileri bilmiyor olsaydım hayatım şu anda daha karmaşık ve anlamsız olabilirdi, İyi ki karşılaşmışız ve öğrenmek nasip olmuş.

    YanıtlaSil
  34. Eğitiminde anlatılan kavramlar hayatın içerisinden verilen örnekler ile çok iyi açıklanıyor. Bu eğitimin hayata bakış açımda değişiklik yarattığını hissediyorum. Ancak eğitimi kavramlardan ayırdığımızda bireysel oluşan soru işaretleri için kişinin ilk aşamada öğrendikleri ile yaşadığı problemleri çözümlemekte zorluklar yaşaması kaçınılmaz oluyor. Bu aşamada bireysel destekleri ders içerisinde, talep dışına taşımak gerektiğini düşünüyorum.
    Kişiye bağlı uygulayabilme durumunu çıkardığımızda eğitimin içeriğinde yer alan konular çok kıymetli. Özellikle bazı cümlelerin hayatımda benimle olacağına inanıyorum. Eğitimi iyi ki almışım, emeği olan herkese teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  35. Merhabalar ben bu eğitime başlamadan önce hayatımdaki eksiklikleri ve fazlalıkları bilemeyen hayattaki tüm olumsuzluklara isyan eden çözüm sürecini hayatın akışına bırakan biri olarak devam ediyordum Şu an için attığım her adımda bir strateji geliştirip hayatımda kolaylıklar sağlamaya başladım Ve unutmadan hiç bir eğitimi bu kadar hayattan bu kadar gerekli olacağını hava kadar su kadar ihtiyaç olduğunu hissetmemiştim Emeği geçen herkese teşekkürler Özellikle öğretmenimiz Sevinç hanıma teşekkürler 🙏☺️

    YanıtlaSil
  36. Bu eğitimle birlikte öncelikle kendimi daha iyi tanıma fırsatı buldum. Kendi içimde derinlemesine bir yolculuk yaşadım eğitim süresince ve hala devam etmekte. Verilen örnekler hayatın içerisinde o kadar sık karşılaşmama rağmen hiç anlatılan bakış açısı ile incelememiş, fark etmemiştim. Fakat şimdi her şeyin bir sebep sonrasında olduğunun daha net farkındayım ve kabul etmem daha kolaylaşıyor kişileri, olayları, durumları. Eğitim baştan sona çok güzel ve anlamlıydı. Etrafımdaki arkadaşlarıma da özellikle bahsediyorum ki onlarda dahil olabilsin eğitimlere. Eğitime iyi ki geldim ve eğitimi veren hocama, diğer emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  37. Merhaba
    İletişim Ustalığından sonra hayatın bir matematiği var ve onu öğreniyorum demiştim. Başarı Psikolojisi ile her şey daha netleşti. Deneyimsel Tasarım Öğretisi gerçeklere giden yolları sunuyor insana...Eğitimlerin sonunda bana kattıklarıyla yaşadıklarımı büyük bir sabırla kabul edip, neyin neden geldiğini farkederek bir sonraki adım için nasıl davranmam gerektiğini bilerek yaşadığımda özgürleştim..Sonuçta her şey tek bir şey için geliyor. Hakikate ulaşmak..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  38. Merhabalar,

    Anaokulu, ilkokul ve liselerlde egitmenlik yaptigim ve kandin projelerinde calistigim icin, 3-18 yas arasi cocuk ve ergenlerdeki kisilik gelisimleri, problemleri vs. konularda pek cok egitim almistim. Bu sebeble karsilikli iliskiler konusunda Deneyimsel Tasari Seminerleri öncesinde bayagi kafa yormustum. Fakat yerlerine oturtamadigim, bunun nedennini de anlayamadigim cevaplanmamis sorular vardi hep kafamda. Seminerler bana bu konularda netlik sagladi. Yaptiklarimin dogrulugu ve yanlisligi konusunda daha net bir görüs kazandim.
    Seminerlerde en cok bedel konusu beni etkiledi. Ögretmen-ögrenci iliskilerinde verim alma acisindan bu yöntemi zaten kullaniyordum ama bu sistemi bildigim halde özelimde kendi cocuguma uygulayamamistim. Seminerlerdeki özel hayatta bu konuda nasil kararli olmaliyiz, karsiminizdakini bedel ödemeye nasil yönlendirmeliyiz vs. konularindaki aciklamalar, benim özel hayatta cocuklarimin üzerinde de basariya ulasmami sagladi.
    Her konuyu cok dikkatli ve ilgili dinledigim icin ögrenmekte, anlamakta cok zorlandigim bir konu olmadi. Sadece diyebilirim ki bazi konularda kadin ve erkek rolleri hakkinda belirtilen keskin roller beni bir hayli sasirti. Birbirlerinin sahasina giren eslerin uzun evliklikler yapamayacagi sonucu cikti tüm örneklerde. Ama bunun tersi örneklerde var. Bu ayrim gercekten de bu kadar kesin mi olmali, hafif esnemeler oldugunda da uzun vadede problemler yasanir mi, bunu da katilmayi cok istedigim bir sonraki seminerlerde sormayi cok istiyorum.
    Sunum yapan kisiler bilgili, donanimli ve islerini cok ciddiye alan kisilerdi. Konuyu ilginc örneklerle süsleyerek anlattiklarindan konulari ilgi ile takip ettim. Yanliz sürekli hissedilen zamanimiz kisitli, daha hizli anlatmaliyim, bu konu bitmeli, digeri yetismeyecek sonra gibi bir his olusuyordu. Bu beni rahatsiz etti acikcasi. Konularin bitiminde - gerci bazi sorular konulari kapsamayan, konudan sapmaya dogru giden sorulardi. Sanirim konu sapmalarini önlemek icin bu bölüm bilincli olara uzun tutulmuyor- soru cevap kisimlari biraz daha uzun tutulsa daha iyi olurdu diye düsünüyorum.

    En kisa zamanda basari egitimini de almayi cok isterim. Her ögrendigimi her durumda uygulamakta - dogrusunu bilsem de acelecegimi engelleyemedigim icin-zorlandigim Iliskiler konusunda daha ver

    YanıtlaSil
  39. uygulamakta zorladigim oluyor. Basari egitimi ile bu acigimi da kapatabiliecegimi umuyorum.
    Deneyimsel Tasari Ögretisi Egitmenlerine verdikleri kiymetli bilgilerden dolayi cok tesekkür ediyourum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh ben yillarca hep etrafimdaki zalimden sikayet ederek ne kadar yanlis yapmisim halbuki DTÖ ne guzel ifade ediyor "Bir yerde mazlum varsa orda mutlaka zalim var ve zalimi zalim yapan mazlumun yaptiklaridir"diye hep ben bedel odemisim ve sonrasinda sikayetlenmisim .umarim DTÖ 'den ogrendiklerimi hayatimin pratigine dokebilirim zor olacak biliyorum fakat caba gosterecen....

      Sil
  40. Dönüm noktam olan, ve keske demediğim iyiki dediğim bir öğreti..

    YanıtlaSil
  41. Merhaba. Bu eğitime gelmeden önce ailemle özellikle kız kardeşim ve annemle hiç anlaşamazdık. Sürekli birbirimizi yerdik. Sonra bedel diye bir konu öğrendim. Hayatıma geçirdiğimde en çok annem ve kardeşim etkilendi bu nasıl bir eğitim ki iki kardeşin arası düzeldi kızım evde bana yardım etmeye başladı diyen annem, ablamda bir şeyler değişti diyen kardeşim de geldi... Allah razı olsun. Deneyimsel Tasarım Öğretisinin ne hayrını gördün? deseler: ailem toparlandı ayrışacakken birleşen olduk. Vesile olan herkese çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  42. Ömrümüz hayatımızın tam olmasi icin fazlaca çaba ve emek verdigimiz zaman dilimimiy di ?Halbuki "HAYAT YEMİN ETMİŞTİ HİÇBİR ŞEYİMİZ TAM OLMAYACAKTI"ve bu hayatta geçirdiysek neden akıl ve mantık dışı hareket edip kalıcı olacakmışız gibi davranıyoruz. Birsürü böyle bilinç açıcı ilimdi DTÖ..... Beni bu ilimle tanıştıran hocamın yüreğine sağlık Allah razı olsun

    YanıtlaSil
  43. Gerçeğe giden yolda hayatımıza ışık tutanlara teşekkürler.

    YanıtlaSil
  44. Deneyimsel Tasarım Öğretisi nde bütün egitimler insanoglunun yaradilisi ile birebir uyumlu. İnsanın kendisini okumasını sağlıyor. Bu egitimleri aldiniz ama uygulamaniz lazim. Cunku yontem ve olcu oluyor artik elinizde. Uygulamak demek hayatinizin geri kalaninı farkında olarak yaşamak demektır. Kendisini hayatın içinde kaybolmuş hisseden herkese şiddetle tavsiye ederim...
    Bir eğitimle hayatım toparlanır mi ? diyenlere cevabim ; Eveeeeet...

    YanıtlaSil
  45. Önceliklerimle ihtiyaçlarıma yeniden bakmamı sağladı..

    YanıtlaSil
  46. Dersler başladıktan sonra '' Tam olarak Aradığım Bu '' dediğim eğitim... Hala hayatınızda kararsızlıklarınız varsa , tam olarak Aradığınız bu eğitim..

    YanıtlaSil
  47. Deneyimsel tasarım öğretisi insanın hayatına ışık tutan, gerektiği zaman uygulamakta zorlandığı, kolayımıza gittiği için uyguladığımız herşeyin sonunda doğabilcek sonuçları zihnimizde neden-sonuç olarak farketmemizi sağlayan bir yol haritası. Net olmanın hayatımıza getirdiği kolaylıklar bize rehberlik eden konulardan bir tanesi. Eğitimi aldığınızda aydınlanıcaksınız geçmişte yaşadığınız her konuyla ilgili. Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  48. Bu eğitimlere katılmadan önce herşeyi bildiğimi sanırdım. Hiç birşey bilmediğimi ve bu bilgilerle karşılaşmamış olsam ziyan olacak bir hayat yaşadığımı farkettim. Mükemmel bir iç disiplin, mükemmel bir algılama ve aktarım kalitenin çok arttığını gördüm. Çevremdeki herkes değişimin farkında ve yakınlarını da bu eğitime dahil ettim. Gelen herkes aynı duyguları yaşıyor. Mutlaka tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  49. Insanın hayatına yeniden bakmasını sağlayacak bilgiler, geçmişteki hataları ve doğru yaptıkları, hata olduğunu düşündüğü yada doğru yaptığından emin olduğu şeylere yeniden bakmasını hesap kitap yapmasına sebep oluyor.

    YanıtlaSil
  50. Dünyayı, zamanı, insanları ve en önemlisi kendini okuyabilmeyi sağlayan bir öğreti deneyimsel tasarım öğretisi. İnsanın kendisinin gerçeği ayırt etmesine olanak tanıyor. Kimsenin sizi ikna etmeye çalışmadığı, kendi tanıklıklarınızı gözden geçirerek işte gerçek bu diyebileceğiniz harika bir süreç. Gerçek bu kadar açık ve netmiş denilecek yer. Bu yüzden iyi ki deneyimsel tasarım öğretisi diyebilirim. Yaşadığımız dönemin bunca bilgi karmaşasının içinden geçerken kendini ve gerçeği bulmak isteyenlerin iyi ki diyebileceği yer. Kişisel gelişim programları ya da benzer eğitimlerle karşılaştırılamayacak bir öğreti.

    YanıtlaSil
  51. Erbil Duman07 Temmuz, 2022


    Tek cümle ile anlat deşeler kesinlikle şöyle derim, bu eğitim bana HADDİMİ bildirdi
    Allah’ın hiç bir yasasını bilmezken şikayet ederdim, hep beni mi bulur bu zor insanlar?
    Bu insanlar da ne nankörler, beni neden kimse anlamıyor, ben neden duyulmuyorum gibi sorular ile hayatımın çoğu geçti…
    Bir eğitim düşünün ki sana hiçbir şey dayatılmıyor. Bize düşün! diyor, bunu yaparsan bu olur, bir sürü örnek ile ıspatlıyor ve yine de siz de düşünün irdeleyin, muhakeme edin diyor. En güzeli de dışa dönük olun, kıyas içinde olun sürekli iletişim içinde olun….
    Bugün en yakınlarımız hatta bazılarımızın aileleri bile bize sadece bunu yap şunu yap diyor ve sana neden? demeni bile yasaklıyor.

    BU EĞİTİM BANA İRDELEME NEDİR ONU ÖĞRETTİ!
    MUHAKEME NEDİR ONU ÖĞRETTİ BÜTÜN HATAMIZDAKİ OLUMSUZLUKLARIN SEBİBİNİN BİZ OLDUĞUNU ÖĞRETTİ!
    SANKİ YENİ DÜNYAYA GELMİŞİM GİBİ HİSSETTİRiYOR….
    DAHA NE KATSIN

    YanıtlaSil



  52. Beni dünüme göre daha iyi olmamı sağlayan, görmeyen gozlerimin görmeye başlaması, duymayan kulağımın işitmeye başlaması, hic düşünmeyen zihnimin irdelemeye başlaması, neden yasiyorumun anlam bulmasiydi dto. Gerçeği anlamaya baslaminin huzurunu asla kelimelere sığdıramam. Secimlerimin nasıl sonuçlar getirecegini ongorebilmek, karsilastigin olaylarda kendini elememek, sahteyle gerçek problemini ayristirabilmek, isaretleri okumaya baslamanin konforunu yasiyorum. Ben ne yapmış olabilirm de bu ilim yoluna girmiş oldum diye düşünüyorum. Rabbıme ne kadar çok şükretsem azdır. Daha mutlu daha başarılı ayaklari üstünde saglam durabilen, sınırları olan ,hayır diyebilen olabilmenin ic huzurunu yasiyorum. Dönüp dunume baktigimda çok yol kattegimi görüyorum... Ve diliyorum bu ilim yolundan Rabbım beni evlatlarimi ve sevdiklerimi hic ayırmasın inşallah. Sevgilerle hümeyra Çelik

    YanıtlaSil
  53. Aynı hatayı yapıp durmak, ateş çemberinin ortasında kalıp sürekli kendini sokmak, hep aynı kısır döngüden çıkamamak oysa ki o kadar da burnumun ucunda olması o kadar benden olması çözümün ve benim bunu DTÖ sayesinde farketmem. Fazla söze gerek yok iyi ki DTÖ

    YanıtlaSil
  54. Hayatınızı, yaşadığınız çağı,değer yargılarınızı, çevrenizi ve hatta gördüklerinizi bile yeniden - ve belki de ilk kez Gerçekten-algılamanızı sağlayacak bir eğitim. Diyebilirim ki eğer bir sebepten ötürü buraya gelmiş şuan bu yazıyı ve yorumları okuyorsanız hayatta bir noktada bir şeyleri doğru yapmışsınız ama eğitime katılmadıysanız henüz başka neler yapabileceğinizle ilgili hiçbir fikriniz yok.
    Dtö ile tanışmadan önce hedeflerim tükenmiş hissediyordum. "şimdi sırada ne var?" sorusuna cevap bulamadığım gibi istediğim her şeye sahip olmama rağmen neden mutlu olamadığımı anlayamıyordum. Başka bir yerde yaşarsam tek başıma daha zor şartlarda en azından bir yaşam mücadelem olur diye düşünüyordum. Ama özellikle başarı psikolojisi eğitimiyle hayatımın hedeften önce bir amacı olması gerektiğini anladıktan sonra her güne daha enerjik ve motive başlıyorum. Çünkü artık biliyorum ki bugün gözümü açtıysam dünden daha iyi olabileceğim içindir.

    YanıtlaSil
  55. Erbil duman07 Temmuz, 2022

    DENEYİMSEL TASARIM ÖĞRETİSİ BANA NE KATTI?
    Tek cümle ile anlat deşeler kesinlikle şöyle derim deneyimsel transferi bana HADDİMİ bildirdi
    Allah’ın hiç bir yasanı bilmezken şikayet ederdim hep benimi bulur bu zor insanlar,
    Bu insanlar da ne nankörler, beni neden kimse anlamıyor, ben neden duyulmuyorum gibi sorular ile hayatımı çoğu geçti…
    Ben kendimi ihbar ediyormuşum!!!
    Ben herkesin ayarını bozmuşum!!!
    Bir eğitim kurum düşününki hiçbir şey dayatılmıyor. Bize düşün diyor bunu yaparsan bu olur bir sürü örnek ile ısptlıyor ve yine de sizde düşünün irdeleyin muhakeme edin diyor. En güzeli de buraya bağlı kalmayın dışa dönük olun kıyas içinde olun sürekli iletişim içinde olun….
    Bugün en yakınlarımız hatta bazılarımızın aileleri bile bize sadece bunu yap şunu yap diyor ve sana neden demeni bile yasaklıyor.

    BU KURUMBANA İRDELEME NEDİR ONU ÖĞRETTİ!
    BU KURUM BANA MUHAKEME NEDİR ONU ÖĞRETTİ!
    BU KURUM BANA BÜTÜN HATAMIZDAKİ OLUMSUZLUKLARIN SEBİBİ BİZ OLDUĞUNU ÖĞRETTİ!
    BU KURUM BANA YARATICIMI TANITTIYOR….
    YENİ DÜNYAYA GELMİŞİM GİBİ HİSSETTİRiYOR….
    DAHA NE KATSIN

    YanıtlaSil
  56. Beyza Nur Karaçorlu08 Temmuz, 2022

    Deneyimsel öğreti her an yeni şeyler öğrenmeyi ve gelişmeyi sundu bana. Hayatı hiç düşünmediğim açılardan gösterdi. Bu gerçeklik ilmiyle olmak istediğim insana dönüşüyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  57. Sündüz Yılmaz08 Temmuz, 2022


    Deneyimsel Tasarım Öğretisi,
    Şimdiki benden hedefteki bene giderken geçireceğim hastalıklara gerçek bir ilaç 👌🏻

    Prospektüsünü okuyunca ezbere aldıklarımın neden hastalıklarımı iyileştirmediğini anladım.
    Zaten herşey kabulle başlıyor . Bu hayatta herşey zıttıyla var ve boşluk yok. O halde gerçeklerle dengede doldurmalıyım boşlukları!..
    Yaşayıp ölçmeye kıyasa fırsat bulamadıklarıma yaşayanların deneyimlerini alabileceğimi bilincinde olunca sürecin kolaylaştığını görmek rahatlatıcı.

    “ Neden ben? Neden bu? Neden şimdi? Neden burda? Neden? Neden? Neden?
    Sınav sınav sınav çünkü…
    Sınava layık olmanın sevinci oluyormuş meğer😌
    Cevabını bulana kadar sorunun tekrar gelmesi güçlendiriyormuş meğer 😌

    Soruları cevapladıkça güçlü, güçlendikçe faydalı, faydalı oldukçaaa yüksek bir diploma notuyla mezun olduğun ömür okulundan ;
    RAB’bin senle kurduğu ilişki ulaşılan en güzel sonuç.

    DTÖ;
    Prospektüsü en doğru şekilde yazılmış bir insan ilacı 👌🏻✅👌🏻

    YanıtlaSil
  58. Dtö ye başlayalı yaklaşık 6-7 sene oldu ve başladığım andan itibaren öğrendiğim bilgilerin hayatıma temas etmesi için verdiğim mücadele hiç bitmedi. Problem dediğim şeyin gerçekte ne olduğunu anladığım anda zincirleme herşey sıralamasını ve çözümleri değiştirdi. Deneyim transferi ile bi yandan daha rahatladım fakat bi yandan da sorularım değişti ve cevapları öğrenmek için gayrettim arttı. Kişilere, hayata ve olaylara bakış açım tamamen değişti. Ve kullanabildiğim her bilgi beni gerçekten daha iyiye daha güzele yönlendirdiğini gördükçe öğrendiğim her detay daha önemli hale geldi. Benim için hayatıma bu anlamda bizlere bu bilgileri aktaran ve düzenleyen tüm hocalarıma teşekkür ederim. Yasemin Karataş

    YanıtlaSil
  59. Beril Banoğlu08 Temmuz, 2022

    Bu eğitimden önce hayatımı yönlendirirken karar vermekte zorlanırdım şimdi doğrunun ne olduğu kafamda netleştikten sonra kararlarımı çok daha rahat verebilir oldum. Bu bana şu anki işimi sağladı. Pes etmemeyi kararımın arkasında net olabilmemi sağladı. Hayatımda gelen problemler karşında ümitsizliğe kapılmayarak, doğru tepkilerin ne olduğunu bilerek, ona göre hareket etmemi sağladı. Hayatımdaki insanları daha doğru değerlendirir oldum ve bu benim hayatımda yaşadığım anksiyeteyi çok azalttı. Kendimi tanımamı, kendimde olan iyi yada kötü özellikleri bilerek, nasıl daha iyi biri olabileciğimin kapısını açtı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  60. Zeynep Küpeli08 Temmuz, 2022

    DTÖ, bildiğin ve bilmediğin yanlışları silgisiyle silip kalemiyle yeniden yazan, yazdıkça zihin açan, açtıkça ferahlatan bir yazı çalışması gibi.. bu silgili kalemi kullanmadan elinizdeki kalemin kalitesini(kalitesiz oluşunu asla anlayamazsınız..

    YanıtlaSil
  61. Merhaba
    Insan hangi konumda olursa olsun hangi yaşta olursa olsun birisiyle yaşadığı iletişim problemi veya ilişki sorunu Burada aldığım eğitimde insan ilişkilerinin nasıl olması gerektiğini öğrendim. İlişkilerimizde yaptığımız hataları fark ettim. Kavramların gerçek anlamlarını ve kavramlari yanlış kullandığımız için oluşan karmaşayı fark ettim. Net olmanın önemini, amaç ve hedef farkını, gerçek ile sahteyi ve daha kaliteli ilişkiler kurabilmek ve daha başarılı olabilmek için stratejiler öğrendim Çok kiymetli ve hayatı kolaylaştıran bu bilgiler için çok teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  62. Bilmediğimiz karanlık bir dehlizde el yordamıyla ilerlemeye çalışıyoruz bu hayatta. Öğrendikçe yolumuz aydınlanıyor, daha güzel ilerleyip, daha az düşüyoruz. Bazı şeyleri öğretebilecek birçok eğitim var ama her şeyi öğretebilecek başka bir eğitim bilmiyorum. Öyle bir eğitim ki daha önce bildiğinizi düşündüğünüz alanları daha da aydınlatıyor, her şeyi belirginleştiriyor. Şimdi artık gerçek anlamda aydın bir insansınız. Aydınlıkta seçim hakkınız var. Yol ayrımları belirgin... Doğru, yanlış ortada... Konforlu, ayrıcalıklı, first class bir hayat yaşamak isteyen herkes bu eğitime katılmalı.

    YanıtlaSil
  63. Sema Nur Aydoğan08 Temmuz, 2022

    Tanıtım seminerindeki hocam, yaşadığım problemlerimi beni tanımadan nasıl bilebilirdi ki? Sorusuyla başlayan süreçte Deneyimsel Tasarım Öğretisi ile  hayatın gerçekleri tanıştım. Meğersem bütün mesele kendi yapıp ettiklerimdeymiş.
    İnsanların  farklı oluşlarının sebeblerini bilmek beni anlayışlı biri haline getirdi. Yasalarla yaşamımı  yeniden deşifre etmeye başladım.  İz ve işaretlerle öngörüye sahip olabilme konforu ise apayrı oldu.
    Gerçek nedir? Sahte nedir? İhtiyaç ve istek nedir?
    Dahası yanlış yere ödenen bedel nediri çok güzel anlattı. Hayatımıza gerçek bedelleri almamıza sağladı.
    Artık siyah ve beyaz sadece bir renk değildi.
    İnsan bu hayatta mutlu, başarı olmak ister. Bana gerçek mutluluk, başarı nediri öğretti.
    Ezber olan hayatım da düşündüğümü zannederken ne kadar da yanıldığımı gösterdi.  Eğitimle birlikte ilişkilerimi düzeltebilme imkanı sağladı. Nerelerde hatalarımın olduğunu farkına vardırdı. İlişkilerimi yeniden gözden geçirme ve düzeltme farkındalığı oluşturdu.
    Hayatımın hakedişi yüksek değerli bir eğitimi oldu.
    İnsan fayda gördükçe çevresi de alsın istiyor.
    Kelimeler ne kadar kıymetliyse "Anlatılmaz, yaşanır." boytunun keyfi de İNŞALLAH daha çok kişiye nasip olur.
    Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
  64. Şenay Berna Engin08 Temmuz, 2022

    Merhaba,
    Deneyimsel Tasarım Öğretisi'nde aldığım eğitimler  hayatımı temelinden değiştirerek yepyeni bir yaşam inşa etmemi sağladı.  Daha özgür, daha güçlü, daha sabırlı bir insan oldum. Her an seçim yaptığımız hayatımızda gerçek seçimlerin nasıl olması gerektiğini öğrendim. İnsanın gerçekle bir arada yaşaması kaliteli bir hayat sağlıyor. Kaliteli yaşamanın DTÖ'den başka yolu yok.

    Tüm bilgileri bize aktaran bize  emek veren sevgili  hocalarımıza  ayrı ayrı teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  65. Şerife Öztürk08 Temmuz, 2022

    DTÖ en küçük detaydan en büyüğüne, en somuttan en soyuta kadar hayatın gerçekliğini ortaya koymaya çalışan; işlerin nasıl olup bittiğini, bireysel ve toplumsal olarak sebep-sonuç ilişkilerini en berrak haliyle anlatan bir öğreti..

    İnsanın yaşantısını düzenleyebilmesi için sunduğu her ölçü gerçeklikten ve bilinçli irdelemeden çıkarıldığı için bildik ideolojilerin, önyargıların, aslında egonun ilüzyonlarindan uzak kalıyor. İnsan bu ölçüleri kullanarak düzgün, farkında olarak ve neşeli bir şekilde yaşamak için yol, yöntem uygulayan ve hatta bunları kendi üreten hale gelebilir.

    Ne okulu bitirip bir an önce işe girmek, ne o ihaleyi almak, ne çocuk sahibi olmak ya da yanına yakışan biriyle evlenmek, ne de tatiller için para biriktirebilmek..Hiçbirinin tek başına anlamlı ve insanı mutlu eden amaçlar olmadığını gösterdi bana DTÖ seminerleri..Herşeyin birbiriyle ilişkili olduğunu, hayatın kendisinin en büyük proje olduğunu ve yaşadığımız her sahnede verdiğimiz doğru tepkilerin bu projede başarılı olmak için çok önemli olduğunu anladım, oysa proje dosyasının rengiyle, malzemesiyle vb. ne kadar vakit ve enerji harcamışım..

    Müthiş bir kargaşa ve bulanıklık içinde yaşayan zamanımız insanı için mutlu bir yaşamın bilgisini en yalın ve uygulanabilir şekilde sunan DTÖ, göreceliliği, rastgeleliği ortadan kaldırıyor. Bunalmış zihinlere ve kalplere tertemiz, güzel bir bahçe sunuyor. Benim için de böyle oldu.
    Daha ne isteyebilirim ki..

    YanıtlaSil
  66. İlişkileri anlamak için girdigim deneyimsel tasarım ögretisinden bir müsadeli designer ögrencisi olarak bildiriyorum ki , çok küçük düşünmüşüm…
    Başarı Psikolojisi ve İlişkilerde Ustalık egitimlerini aldıktan sonra başka bir Ufuk açıldı zihnimde , neyi bilmediğimi de bilmedigim için çok cahilmişim dedim, ögrendigim bilgiler zihnimde karanlık oldugunu bilmedigim odaların ışıklarini açti ama tabi “insandım kandım dünyanın renkli haline tekrar ” Yaşarken çok eğlenceli olan şeylerin acısı sonradan çıktı mesela gızzıtı bilipte tuzaga düşer mi insan , düşer tabi bilmek kime yetiyor ki uygulamadıktan sonra ,

    “ Şeker saglıga zararlıdır” bu bilgi künefeyi yerken kime fayda verir ki ?

    İş böyle olunca Kürkçü dükkanına dönen kurt gibi Egitimleri tekrar tekrar aldım (hala da alıyorum tazeleme oluyor, seviyorum) bir de aşırı sag lob olunca , egoma uymayan bilgiyi o an kabul etmiyorum ama sonra ihtiyacım oluyor , ee görsel oldugum içinde hiç not yazamamışım zaten , en iyisi tazelemeye kürkçü dükkanina dönmek oluyor bu durumda ,

    Gel zaman git zaman 21. Nesil Dizaynır egitimi başvurulari başladı ,

    - “”off dünya para , pandemi de var ekonomim belirsiz, zaten çok güzel bilgiler ögrendim ne olacak ki bundan sonrası”” diyip kayıt olmadim ,

    Kayıt olmadim ama o dönem evde çok kitap okudugum bir dönemdi , okudukça okumak istiyordum ve orda bir dua ettigimi hatırlıyorum “ Allahım bana hakikati ögrenmeyi nasib et, neden burdayım, ne yapmalıyım, benim amacım ne ? Bilmek anlamak istiyorum”

    Sonra okudugum kitapta şöyle bir parantez vardi “ Kainatta sır yoktur ilmi bilmemek vardır


    O an elime telefonumu aldım ancak başvurular bitmişti , kaçırmıştım 21. Nesil dizaynırı ….

    Üzüldüm ama saglık olsun ben niyetimi etmiştim bi kere Dizaynır olacagım gerisi Allah kerim …
    Güzel haber 2 ay sonra Hocam’dan geldi 21. Nesil MÜSADELİ Dizaynır egitimi ….

    Haziran 2021’de Başlayan ve artık sonlarina dogru yaklaşigim bu süreç için şunu söyleyebilirim ki yine ne kadar cahil oldugumu bilmeden fikir üretmişim, her kuruşu helal olsun, bu kadar yogun bilgiyi bu kadar kısa sürede alacagın baska bir yer var mı bilmiyorum,

    Peki neleri degiştirdi ?
    Telaşımı aldı, Ruhum ve Zihnim rahatladı, Güvende hissediyorum , Tek olabilirim bu hayatta ama yalnız degilim , güçsüz olabilirim ama savunmasız degilim, haksızlıga ugrayabilirim ama hakkım olan benimdir , özgür olabilirim çünkü herşey ve herkes geçici kabul ediyorum ,
    Rızık’ın maddiyatım olmadigini biliyorum ,

    Dua’mda diledigim , Ne? Neden? Niçin? Sorularımı buldum ,

    Burda olmamın bir hak ediş oldugunu biliyorum,
    Ve şükürler olsun ki bi yerlerde güzel iyi bişeler yapmışım demek nasib oldu …

    Eger egitimi isteyip emin olmayan bir arkadaşım şuan bunu okuyorsa, telaş yapma ancak işaretleri izle eger zamanıysa yol burayı mutlaka gösteriyor,

    Sevgiler,
    Güneş Çam.

    YanıtlaSil
  67. Bilincimizin en kapalı olduğu dönemde oldu tanışmamız deneyimsel öğreti ile. Hayatımızdaki iyikimiz . Bize tüm eğitimlerimiz boyunca desteğini esirgemeyen kıymetli hocalarımıza ayrıca teşekkür ederim. Deneyimsel öğretiden önceki ve sonraki olarak hayatımız birbirinden ayrıldı çok şükür. Kelimeler az kalıyor yaşadıklarımızı ifade etmek için.

    YanıtlaSil
  68. Hayatıma yön veren, bundan önce ne yaptım? Boş geçen vakit! Şimdi anlam kazanan bir hayat

    YanıtlaSil
  69. Çok şükür iyiyim mutluyum çünkü DTÖ ile tanıştım

    YanıtlaSil
  70. bir merakla başladı demeyimel öğreti yolculuğum ve ilk adımı kendimden nefret ede ede sürdürdüğüm bağımlılığmdan kurtulmakla attım, şimdi ise hayatım olumlu yönde tamamen değişti. yolumu, yönümü, niyetlerimi,ilişkilerimi iyiliştiren bu ilime teşekkür etmek az kalır...

    YanıtlaSil
  71. Şu hayattaki Iyikim...

    YanıtlaSil
  72. Hem beni hem etrafımdaki insanları toparlayan bugünümü dünümden iyi yapan her dakikasına orada olduğum için şükrettiğim kendimi en iyi hissettiğim ve hep içerisinde olmak istediğim yer 🥰

    YanıtlaSil
  73. Zeynep Şeyma hayırlı17 Ocak, 2023

    Rabbim bana da nasip etti. Genç yaşımda bu bilgileri öğrenmenin mutluluğuyla doluyum. hepinizden Allah razı olsun❤️

    YanıtlaSil
  74. Başka hangi eğitim size gerçekte kim olduğunuzu, nereye gittiğinizi, kimlerle birlikte olduğunuzu bu netlikte gösterir? Başka hangi öğreti size olmak isteğiniz kişiyi, gitmeniz gereken yeri, hakiki birlikteliklerin özünü deneyimselleştirir? İyi bir psikoterapistten yıllar içinde alabileceğiniz bire bir seanslardan kat kat etkili bi dönüşüm ise aradığınız, o adres burası. Duyduğum, öğrendiğim, hayatıma geçirdiklerim sayesinde hayatımın en güzel yıllarındayım. İyi ki!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya bu bilgileri bilmeden buralardan çekip gitmiş olsaydık ...yazık olurdu . Hala tabi tam yapamıyorum ama uygulamaya çalışıyorum .Vesile olanlar💚ben

      Sil
  75. İlk olarak kendimi tanıma daha sonrasında insanları tanıma, peşinden çevremde olan biteni analiz etme ve anlamaya katkısı olan çok yönlü bir eğitim süreci.Başlarda zorlandığım ama kabul ettikçe doğruyu bulmaya başladığım ve hâlen bulmaya çalıştığım yer.Teşekkürler🤗

    YanıtlaSil
  76. Merhaba,
    Eğitimleri ilk almaya başladığım da her seferinde aa nasıl yani diye şaşkınlık yaşadığım, doğruyu duyunca evet ya gerçekten de bu böyle dediğim,her bir eğitimin bir önceki ile tamamlanarak ilerlediği, ilerledikçe kendinizi ve çevrenizi keşfettiğiniz, gerçeklerle yüzleştiğimiz harika bir süreç.
    Burdan tüm hocalarımıza teşekkürler 🤗
    İlknur Kurt

    YanıtlaSil
  77. Bu eğitim müfredatıyla alakalı ne yazsam eksik kalır hakkını veremem. Ama hak edene hakkını vermek gerek. En iyisi eğitimi almak için yorumları okumak isteyen arkadaş sen bu eğitimleri al ve buranın hakkını sen ver. O zaman ne demek istediğimi anlayacaksın :)

    YanıtlaSil
  78. Gerçeklerle tanışınca insanın zihni rahatlıyor. Çünkü kafamızda netleştiremediğimiz bunca şey varken ve kaldı ki bunlar son derece flu iken berrak bir zihinle cevaba ulaşmamız mümkün değil. Deneyimsel Öğreti bana bu imkanı sundu. Çok şükür.

    YanıtlaSil
  79. Hamide Aslan11 Şubat, 2024

    İnsan, adını koyamadığı problemler yaşıyor ve adını koyamadikca da aynı olaylar başına geliyor. O nedenle önce kendimizi sonra etrafımızdakileri tanımak ve ilişkiyle alakalı problemlerimizi çözmemiz için çok büyük bir imkan bu bilgilerle tanismak.. iyi ki dediğim En önemli meselem Deneyimsel Öğreti gerçekten...

    YanıtlaSil
  80. dto bana gore cok buyuk bir hak edis. beyaza yonunu cevirmek, sakinmak, sahteyle gercegi ayirt edebilmek o kadar kiymetli seyler ki.. dto bize bunlarin yontemini sunuyor. o yuzden dtonun yeri bende cok farkli

    YanıtlaSil
  81. Herşey doğru bildiğim yanlışları yani gerçeği görüp anlamakmış. Bu kıymetli bilgileri öğrenmemde aracı olan arkadaşımdan ve hocalarımdan Allah razı olsun 🌼

    YanıtlaSil
  82. Yıllarca deneyimsel öğretinin ismini eşimden dolayı duyuyordum. Ondaki değişiklileride fark ediyordum. Ama ben zaten yapıyordum. O düzelmeliydi diye düşündüğümden yıllarca direndim. Sonunda inadımı kırıp gittiğimde yaptığım şeylerin ne olduğunu bilmeden yaptığı mı farkettim. Oysa ne kadar yanlış bedeller ödeyerek karşımdakileri bozmuşum. Neyi neden yaptığını bilmek çok konforlu. Hep fayda gördüğüm, insanı kendi dününe göre iyi yapan toparlayan bir eğitim. RABB'imiz bildiklerimizide uygulamayı nasip etsin inşallah.

    YanıtlaSil
  83. Sabır boyun eğmek.haksiliga sessiz kalarak kaderim diyip katlanmak...yazık ki bize ogretilen .denyimsel tasriya gelince asıl sorunun burda başladığını öğrendim bize öğretilen sabrın bu olmadığını boynumuzu Rabbime değil onun yarattıklarını egdigimizi bu nedenle onların nankör ve zalimliğine sebep olup bunlara maruz kaldigimizi öğrendim. Ben iyiysem herkez iyidir,hayatim orda kolaylaşır sandim.Meğer ben iyiliğimi doğru yerde hakedende kullanirsam isim.kolaylsacakmis. Değerim artacakmış.Hak etmeyene hak etmediğini vermemek ,edene hak ettiğini vermekmis asl olan . meğersem sorunun kendisi benmişim.iyilikte merhamette güçlüysen varmış,tavizlerimiz bizi değersiz kılanmis.zararin neresinden dönsek kardır.

    YanıtlaSil
  84. Hayatımdaki en iyi karar

    YanıtlaSil
  85. Eğitimleri almış ve uygulamış olanların, kalan ömrünü, hayatı okuya okuya yaşadığı bir eğitim. Hem stratejiler hem yasalar olmadan nasıl yaşamışız acaba ?

    YanıtlaSil
  86. Bircan Ç.25 Mart, 2024

    Hayatta bilginin bile hep daha iyisi vardır, açlığı ve bedeli olan ilmin peşinde bu bilgiye ulaşma çabası içine giriyor. Hayrda ilim yolculuğumuz daim olsun...

    YanıtlaSil
  87. Aynur Güzel28 Haziran, 2024

    Boşa akan bir zaman, çer çöp içerisinde akıntıya kapılan bir SİZ ve SİZE uzatılan Bembeyaz bir el Deneyimsel Tasarım Öğretisi. Çok geç olmadan herkesin o ele yapışması dileğiyle...

    YanıtlaSil
  88. Tülin Temizel28 Haziran, 2024

    Bir çok bilgi yolculuğundan geçtim ama bu ilimle gerçeği buldum, bu ilim bana yasaların ve stratejilerin olduğunu gösterdi. Bu ilim, neden bir amacımız ve hedefimiz olması gerektiğini gösterdi. Matematikte problem çözümde teoremi ispatı var, matematiğin kuralları ve parametrelerine göre çözüme gidiliyor. Hayatında yasaları ve stratejileri olduğunu öğrendikten sonra hayatımızdaki problemleri çözmeye çalışmak çok daha konforlu...

    YanıtlaSil
  89. Huri yıldız göl28 Haziran, 2024

    Hayatımda tecrübelerime güvenerek çok sorunlar yaşadım. Her şeyi bildiğimi zannetmek ama yaşadığım olayların hepsinin bir anlamı olduğunu bilmek ona göre hareket etmek ne büyük konfor.

    YanıtlaSil
  90. Çok daha mutlu, çok daha huzurlu bir insana dönüşmemi sağladı. İyiki karşıma çıktı bu eğitimler🥰

    YanıtlaSil
  91. Kime ne iyilik yaptim da bu ilmi duymak , az da olsa hayatima gecirmeye calismak nasip oldu acaba diye icimden zaman zaman gecirdigim mukemmel egitimdir deneyimsel tasarim öğretisi. Hayatimin iyikilerinden …

    YanıtlaSil
  92. İnsan ilişkilerini düzeltiğin de hayatı toparlanıyor. Hayatta hiç bir şey için geç değil. Alıcanız en güzel en gerçek faydaya dayalı hayatta kendinize çok şey katabileceğiniz doğru bir hamle doğru bir karar….. Deneyimsel Tasarım Öğretisi. 🤍

    YanıtlaSil
  93. Deneyimsel Tasarım Öğretisi bilgileri, insana ayna olan, eksiğini ve nerede yanlış yaptığını gösteren, nasıl dengeye gelineceğini öğreten, muhteşem bilgilerle dolu bir eğitim sistemidir. Nasibi olup bu bilgilerle tanışanların muhakkak bir hakedişi vardır.

    YanıtlaSil
  94. İnsan hep kendinden yanadır. Bir de karşı tarafın çıkarından bakabilmeyi öğreten… Amacına hizmet eden, insanın daha mutlu ve başarılı olmasına katkı sağlayan içeriğiyle, bu hayatta dostunun da düşmanın da kendisi olduğunu, mutluluğun kendi elinde olduğunu, kendisi değiştiğinde çevresinin de memnun olmadıklarının da değiştiğini ispatlayan…
    Ne söylesem az gelen, iyiki iyiki, şükürler olsun yolumuz kesişmiş…

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar