SAKINMAK (Video)

 

SAKINMAK



İnsanın iradesi yapmamak üzerine değil, sakınma üzerinedir. 

Öyleyse insanın gerçeğe sımsıkı sarılması gerekir. 

Sen nelerden sakınıyorsun?



Yorumlar

  1. RAYİSE Aslan27 Şubat, 2024

    İnsanın sakınacağı şeyleri bilmesi iradesini güçlendirir mi? Sakınmak ne kadar önemli.

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar da doğu. İnsan ancak sakinmasi gerekenlerden sakindiginda iradesi güçleniyor. Yapamadıklarını yapar hale geliyor. O halde sakinmalarimizi artırma vakti...

    YanıtlaSil
  3. Zeynep Şakar27 Şubat, 2024

    İnsan her şeyde ben ne yapabilirim der.. Yapabildiklerini bakar.. Yapamadığın da ise ümitsizliğe kapılır.. Oysa ne kadar kıymetli yapmaman gerekenler den sakınmak. Şu an iyisini yapamıyorum ama en azından kötüsünden de uzak durayım.. İnsanın hayatını götüren bir şey.. Sakınmak.. Seni bambaşka yerlere taşır. O kadar kıymetli ki çok zorlanırız. Çünkü tüm zorlandığımız yer zaten burası.. Ama bunu yapabilecek bir irade ile de yaratıldık.

    YanıtlaSil
  4. Aslıhan Sam Dinç27 Şubat, 2024

    İnsanın yanılmaları vardır. "Amaaann bir kereden bir şey olmaz" der ama ne olursa bir kereden olur. Sakınırken de "1 lokma az yersem mi olacak daha neler" der küçümser. Her şey 1 kereden olur. Olumlusu ve olumsuzuyla...

    YanıtlaSil
  5. Bircan Ç.27 Şubat, 2024

    İnsan sakınma anlamında neler yapabilir, yapabileceği neler var düşünüyor olması kıymetli...
    İsraftan sakınabilir...
    Haddiaşmaktan sakınabilir, verilene razı gelebilir ya da başkasının yerine bedel ödemekten sakınabilir ve daha neler neler...

    YanıtlaSil
  6. Merve A - sakınmak, sakınabilmek, bundan huzur duymak, doğruyu yaptığını bilmek, ne büyük bir ikram

    YanıtlaSil
  7. Nermin Yaman27 Şubat, 2024

    Yapmak kolay ama sakınmak çok zor. Hele bazılarımız için... İnşaALLAH yapabilenlerden oluruz

    YanıtlaSil
  8. DTÖ ÖNCESI VE SONRASI oldu benim.hayatim, önceden hiçbirşeyden sakınmam, dümdüz giderdim bu benim.dogrum diye..sonrası şöyle oldu evet hala benim doğrularım var ama sakindiklarimda oldu ,nedir bunlar, insan ilişkilerinde olmazsa olmazıdır farkındalık, anlayış ve bakış açısı..benim.enerjimi çeken kişilerden sakiniyorum, kem gözlü insanlardan sakiniyorum, negatif düşünceli insanlardan sakiniyorum, bana fayda getirmeyecek kisilerden sakiniyorum önceden bunları ikna etmek için uğraşırıdm, anladim ki bu bedelleri öderken kendimden ödün veriyorum..anladım ki açlık çeken kişiyi doyurabilirsin..ben oldum ben biliyorum diyen kişi kibrinden kapalıdır ve anlamaz..boşuna harcanan bir zamandır.. boş ödenen bedeldir..kim ne yapmış, ne giymiş ne almış lari benimle paylaşan kişileri temiz bir dille ikaz edip dedikodudan sakiniyorum.. sakindiklarim asla pişmanlıklarım olmadı olmayacakta.
    🥰

    YanıtlaSil
  9. Kafasını koltuğa yaslamış, bacaklarını uzatmış, gözlerini kapatmış insan "uyumuyorum, dinlenmek için böyle yaptım" dese ne kadar dayanabilir uyumamaya... Uyumak istemiyorsa o koltuğa uzanmaması yani sakınması gerekir ki gerçekten bunu başarabilsin. İnsanın iradesi iyi tanımak gerekiyor ki tepkilerimize ölçü koyabilelim :))

    YanıtlaSil
  10. Leyla Sözüer27 Şubat, 2024

    Ya da gücümğz yetmediği için, nelerden sakınanıyoruz? Emeğinize sağlık☘️

    YanıtlaSil
  11. Büyük yaramız sakınabilmek, zor ama yapabilene ne mutlu

    YanıtlaSil
  12. Güliz Erturan27 Şubat, 2024

    Bizi RABBİMİZden uzaklaştıracak herseyden sakınabilmek nasip olsun.

    YanıtlaSil
  13. Neden yapmayacağım şeyi yapar halde buluyorum diyenlere çok güzel strateji olmuş… Sakınarak…

    YanıtlaSil
  14. Az yemeğe az uyumaya az gülmeye az eğlenmeye .... Az kıyafet almaya az harcamaya yani tüketimlerimi en aza indirmeye... İnsanın anlık halimi arttıracak her şeyden sakınmaya çalışmak yetmez ama bir yerden de başlamak lazım... Sakınabilen olmak niyetine duasıyla.

    YanıtlaSil
  15. Sahneleri görmek ve sakınmak ümidi ile yaşayalım insALLAH...

    YanıtlaSil
  16. Güner Tozkoparan28 Şubat, 2024

    Hiç üzerinde düşünülmeyen ama çok düşünülmesi gereken bir konu. Düşününce ne kadar çok sakınılacak şey olduğunu fark ediyor insan.

    YanıtlaSil
  17. Nelerden sakınıyorum ? Beni dünüme göre kötü yapabilme olasılığı olan her şeyden... Maxımum dikkat ediyorum... İnsan kolay bozulan ve zor toparlanan bir canlı.... O yüzden irdelemeden denetlemeden hareket etmemek gerekiyor.

    YanıtlaSil
  18. Çiğdem Afacan02 Mart, 2024

    İnsan basariya ve mutluluğa giden yolun yaptıklarından ziyade yapmaması ,sakınması gerekenlerden meydana geldiğini bilseydi neler değiştirirdi hayatında kimbilir?
    Sakınması gereken insanlar
    Sakınması gereken ortamlar
    Sakınması gereken hamleler
    Keşke insan başarının ve mutluluğun sırrının bu olduğunu anlayabilseydi...

    YanıtlaSil
  19. İnsan sakınabildiği sürece ne kadar mutlu ne kadar başarı sağlıcağını bilse hayatında. Sakınabilmeyi hayatının sahnelerine koyar. Sakınabilenlerden olmak duasıyla 🤲🏻
    Emeklerinize sağlık 👏🏻

    YanıtlaSil
  20. Sakınmak… ne büyük nimet insanı üst lige çıkartır ama nefsini yenebilirse :) Rabbim bizleri doğru şeylerden sakınanlardan eylesin

    YanıtlaSil
  21. Aynur Akdeniz09 Mart, 2024

    İnsan bir şeyin yokluğuna dayanır da azlığına dayanamaz.Hele yakın olup iradeli davranmaya güç yetiremez. DTÖ eğitimleri başarılı iletişimler için çok kaliteli stratejiler veriyor

    YanıtlaSil
  22. Sakınmak belkide insanın en zorlandığı kısım. İnsan bir şeyleri yapmadığı için başaramadığını düşünüyor ancak asıl sır hedefe giderken sakındıklarımızda..

    YanıtlaSil
  23. Tülin Yalçın13 Mart, 2024

    İnsanın bu hayatta yapması gereken en önemli bedellerden birisi sakınma bedelidir.Peki nerede sakinmaliyiz? hedefine engel olan herseyden.

    YanıtlaSil
  24. Allahverdiyeva Xumar14 Mart, 2024

    Nasıl ki futbol gibi voleybol gibi her oyunun kuralı var. Bu Hayat oyununu da ya kuralına göre oynar başarır, ya da hep zıttına giderek kayıp eder insan. Demek bu hayatta sadece yapmak değil yeri geldiğin de yapmayıp sakınmak da gerek.

    YanıtlaSil
  25. Sakınamadığımız için ilişkilerimizde ne yanlışlar yaptık. Mutluluk ve başarıya giden yolda onca yapılan şey harcanan emek sırf sakınamadığımız için ziyan olmuş. Ne yazık. Ölmeden önce bunları öğrendiğim için çok mutluyum.

    YanıtlaSil
  26. hülya gezici21 Mart, 2024

    her an sahnede olduğumu bilsem , sakınmam gerekenleri hangi amaçla yaptığımı bilsem...

    YanıtlaSil
  27. hülya gezici21 Mart, 2024

    İnsanın ; zıddında cesaretin ne olduğunu ,neye cesaret göstermen gerektiğini karıştırdığında kaybettiklerinin ucu bucağı olmuyor.

    YanıtlaSil
  28. DENİZ DİLKİ21 Mart, 2024

    Sakınma... Ustalaşmak gereken bir alan daha. Hadi hayırlı olsun. yapılacak çok şey var ama bir o kadar da yapılmaması gereken var !!

    YanıtlaSil
  29. İnsanın sakınma ile başladı sınavı... Oysa insan doğru yere konsantre olamadı... Yaptıklarını daha da arttırdı...

    YanıtlaSil
  30. melda Akanlar14 Nisan, 2024

    İnsan yaklaşmak yerine uzak durmanın önemini keşke anlayabilseydi...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar