GiDİŞ YOLU

Doktorun odasında biraz önce duyduklarından daha çok canını yakan bir şey vardı. Bugüne kadar teselli etmeye çalıştığı arkadaşlarını hatırladı. ‘’Herkesin başına gelebilir’’ dediği şey onun da başına gelmişti. Bir taraftan bakıldığında kısa çöpü çekmek gibi bir şeydi. Diğer taraftan eve gidiş yolu boyunca içini daraltan şey duydukları değildi. Kendisinin başına gelebileceğine tam anlamıyla inanmadığını anlaması kalbini daha çok sızlatıyordu. Samimiyetsizliğine içerliyordu.  Çevresindekiler, hastalığına üzüldüğünü zannedip onun da zamanında başkalarına yaptığı gibi moral vermeye çalışıyorlardı.

-         Canım ya kurma öyle hemen kafanda, daha tanı konmadı. 

-         Olsa bile erken teşhis edilmiş olması çok iyi.

-         Bekle bakalım kızım.

-         Herkesin başına gelebilir...

Bilmiyorlardı... 

Onun neyle yüzleştiğini bilmiyorlardı. Niyetlerinin iyi olduğunu bildiği için kızamıyordu  onlara.

Bir dolu test ve doktor görüşmeleri ile geçen 2-3 günün sonunda yorgun hissediyordu.  Kocaman makinelerin olduğu soğuk odalar. Ne eşi, ne çocuğu ne annesi, arkadaşları... Hastane gömleği ile tek başına yürüdüğü radyoloji koridorları...

GİDİŞ YOLU

Rabbimiz Bize de Pay Ver

Son zamanlarda duası buydu; dünyanın gözü önünde yaşananlardan kendisine pay istemişti. Onu herkesten çok düşünense duasına icabet etmişti. Aklına geldikçe kara bulutlar dağıtan rüzgar gibi içini ferahlatıyordu bu durum. Bundan güzel teselli mi olur? Dışarda anlatması zordu ama bu durum onun her aklına geldiğinde tebessüm etmesine yetiyordu. 

İnsanın başına gelen her şey bir sınavsa ve doğru cevabı vermesi bekleniyorsa o zaman yaşanan olayın önemi yok demektir.

Hasta olsa da olmasa da verdiği tepki sınavının sonucunu belirleyecek. Aynı, okulda "sorunun cevabını verememişsin ama gidiş yolun doğru olduğu için puan verdim’’ diyen öğretmenlerimiz gibi.

Mesele yolda neler yaptığım, neyi tercih ettiğim ya da gönlümün rızası ile neye razı olduğum. 

Pay istediğinin ne olduğunu bilmek ve başkasının acısı hafiflesin diye acı çekmeye razı olmak her yüreğin kaldıracağı bir yük değildir.

''Gidiş yolundan puan veren öğretmenlerime selam olsun.'' Bunun bu kadar önemli olduğunu anlamam uzun sürdü hakkınızı helal edin. Sahip olduklarıma da olmadıklarıma da, verdiğine şükür vermediğine iki kat daha şükür... 



"Bir Bilsen... Bir sen, Bir Bilsen, Birkaç günün, Bir gündüzün hatta, Hayatındaki her şey için.... Yeterince yeterli olabileceğini..." 
 Yahya Hamurcu




Yorumlar

  1. Mürüvvet16 Nisan, 2024

    Çekilen acılardan pay istemek kolay bir iş değilken, o acıdan pay düşünce tebessüm etmek çok farklı bir lig, ayrı bir seviye...

    YanıtlaSil
  2. Zeynep Şakar16 Nisan, 2024

    Bir günün bir çok şey için ne kadar yeterli olabileceği.. Bir sebebin bir sonuç için ne kadar etkili olabileceği.. Gidiş yoluna, yola kıymet verenlere selam olsun.. Selam olsun başkasının derdini dert edinip kendi dermanı için tohum ekenlere..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu gün, öncesindeki tüm günlerin toplamıymış meğer…
      Yarın ise bugününde eklenmesiyle…

      Sil
  3. Algı esigimizin üzerindeki olayları kendi algimiza göre bir yerlere yerleştirmeye çalışıyoruz... Oysa bizi bizden daha iyi taniyanin bizimle ilgili daha hayırlı hesapları var... Biz bilmiyoruz... Çok şükür ki bizi bize bırakmıyor... Elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Amaç sonuç değil, bulunduğun yol içerisinde doğru tepkiler verebilmek.. Hayat bir sınav, her şeyin çok kolay olmasını bekleyemeyiz değil mi? Önemli olan bu sınavlarda ortaya doğru delilleri koyabilmek. Allah bizlere öykülerimizde bu bilinçte olmayı ve doğru tepkiler gösterebilmeyi nasip etsin..

    YanıtlaSil
  5. ;;Gidiş yolundan puan veren öğretmenlerime selam olsun.'' Bunun bu kadar önemli olduğunu anlamam uzun sürdü hakkınızı helal edin. Sahip olduklarıma da olmadıklarıma da, verdiğine şükür vermediğine iki kat daha şükür... "
    İnşallah şükrümüzün arttığı, sınavımıza doğru tepkiler verdiğimiz bir yaşamımız olur.

    YanıtlaSil
  6. Çiğdem Afacan16 Nisan, 2024

    Giriş kapısı doğru olunca arada yanlışlar yapsak bile doğru yere varıyoruz. Bize doğru yolu gösteren insanlar ve olaylar karşımıza çıkıyor. Başımıza gelen her sıkıntı şükür sebebimiz oluyorsa ne mutlu bize .Çünkü bunu sadece doğru kapıdan giren insanlar yapar.Sıkıntılarına şükredenlerden insanlara selam olsun .ALLAH onlardan razı olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zehra Bahşi17 Nisan, 2024

      Amin inşAllah 🌸

      Sil
    2. Zehra Bahşi17 Nisan, 2024

      Ana kapı, niyet gerçekten nihayeti belli eden kriter👏🏾

      Sil
  7. İnsanın başına gelen her şey bir sınavsa ve doğru cevabı vermesi bekleniyorsa o zaman yaşanan olayın önemi yok demektir.

    Ne kadar güzel ifade edilmiş sade ve samimi bir hayat ve amaç🤲❤

    YanıtlaSil
  8. RAYİSE Aslan16 Nisan, 2024

    Hayatta bizim yaptığımız yanlışları görebilmemizi sağlayan kişilere rastlamak ne kadarda önemli bi şükür sebebi …
    Doğru kapı ve doğru yaptıklarımız önümüze çıkar… bunları anlayabilenlerden olalım inşallah..

    YanıtlaSil
  9. İnsana bir süre verilir...
    O ise başıboş bırakıldığını sanır...
    Ne istediğimiz ve istediklerimiz bize verildiğinde ne tepki verdiğimiz ne kadar da önemli... Doğru yolda doğru tepkiler verebilmek nasip olur inşAllah...

    YanıtlaSil
  10. Nermin Yaman16 Nisan, 2024

    Çoğumuz ALLAH ım bizede pay ver diye edilen dualara aminn dedik. Bazıları o kadar samimi etmiş demekki.. ALLAH kabul etsin.

    YanıtlaSil
  11. Füsun Binay17 Nisan, 2024

    Hayatta sıkıntılar bizi bulmasın isteriz, hep mutlu olalım, zorluklar yaşamayalım oysa bu realitede hiç de öyle olmaz... Zorlaniriz zorluklar yaşarız hepsi de bizler için...doğru kapıdan girdikten sonra doğrularimizin sayısı artar inşallah

    YanıtlaSil
  12. Hayat yürüdüğümüz yola ve yolda iken verdiğimiz tepkilere bakıyor. Gözü sürekli skor tabelasında olanlardan değil de gidiş yolunda keyifle yol alanlardan olalım inşallah.

    YanıtlaSil
  13. Her şey sonuçtan öte aslında. Sonuç bir bitiş çizgisi ama çizgiye gelmeden neler oldu, neler yapıldı, nasıl yapıldı bunlara hiç dikkat ediyor muyuz? Doğru kapıdan giren, girdiği yolda doğru tepkiler verebilenlerden olabilmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
  14. Sahne sunum çalışmalarında hocalarimiz derdi hep 'süreçten keyif alin' diye. İşte tam da demek istedikleri buydu sanırım. Bu hayatın sınav olduğunu hatırlamak sonuca bakmadan süreçle ilgilenmek

    YanıtlaSil
  15. Sahne sunum çalışmalarında hocalarımız derdi hep 'süreçten keyif alın: sonuçla ilgilenmeyin' diye. Tam da bunu demek istediler sanirim. Surecten sınavdan hayattan keyif almak o zaman yaşamak anlamlı oluyor

    YanıtlaSil
  16. İnsan yürürken ilk adımı attığında ne anne babası nede kendi bilir emeklemenin ardından adım atmanın kıymetini ve mükâfatını epeyce yürürde ancak anlar Yolunda yoldaki elinden tutanların kıymetini hepsine sonsuz teşekkürler.Yola düşüren e sonsuz şükürler olsun 🤲🏻

    YanıtlaSil
  17. Elhamdülillah o acıdan pay verirken sana da kıyamayan bir RAB var

    YanıtlaSil
  18. İlk ticarete girdiğimde gidişata kendim yön verebilirim, olumsuz durumları çözerim diye düşünmüştüm. Öyle olmadı hep sorunlar yaşadım bazılarına doğru bazılarına yanlış tepkiler verdim sanırım. Sonra ister istemez düşünüyorsun bu sorunlara doğru cevap vermek ? Bu soruların cevapları varmı diye?

    YanıtlaSil
  19. Sonuç ne olursa olsun... Buraya Hiç bakmadan süreçten keyif almak süreç ile ilgilenmek sebeplerle yorulmak yorulmak... Varmak değil varmaya çalışmak seferden sorumluyuz zafer'den değil. Hacer vari , Suyu bulmana gerek yok suyu araman ararken yorulman kıymetli. Allah sana su vermekten aciz değil vermeyi istemiyor da değil sadece senin o suyu almayı hak etmen gerekiyor. Bu süreçte sana lazım olanlar nelerdir?
    Niyet samimiyet
    Netlik kararlılık
    Bedel
    İrdeleme...
    🌸🌼🌿🤲 Hak edenlerden olmak niyeti ve duasıyla...

    YanıtlaSil
  20. Sonay Akkaya Naktan19 Nisan, 2024

    Bir gün önceye dönemeyeceğin gibi bir gün sonrasının da ne olacağını bilemezsin. Herşeyi anda yaşarsın ve başına gelen iyi yada kötü olaylar birdenbire olmaz. Mutlaka önceden işaretini vermiştir. Bundan dolayı oluşturduğun sebeplerin sonuçlarını yaşarsın. Yapman gereken en doğru davranış ise her daim şükür ve tevekkülde olmaktır.

    YanıtlaSil
  21. Allahverdiyeva Xumar23 Nisan, 2024

    Başkasının acısısından pay isteye bilmek ne kadar da nefse zor bir şey. Ama işte böyle insanlardır Melekkerden de üstün ola bilen. İnşALLAH başkasının derdini gerçekten dert etmek dileyiyle. Emeğinize sağlık güzel farkındalık oldu.

    YanıtlaSil
  22. Tek bir öykü okuduk ama bir çok sınava nasıl doğru ve üst seviye yanıt verileceğine şahit olduk… Benzer durumda olanlara selam olsun… ALLAH onların sekinelerini ve teslimiyetlerini arttırsın… Tüm iman edip darda olanların payından bize de versin böylelikle hayat Cennet olsun, akıbet Cennet olsun…

    YanıtlaSil
  23. Makbule Ö.30 Nisan, 2024

    Aslında başkası yaşarken söylemek kolaydır, asla bizim başımıza gelmeyeceğiniz sanırız. Ama yaşarken söylemek ve en önemlisi bunu kalben istemek ve yaşamak nasip olmuyor pek fazla kişiye, inandık iteat ettik demek kolay, ama uygulamaya gelince çok fazla bahane uydurabiliyoruz, ne mutlu inanmış ve iman etmiş o kimselere Allah sayılarını artırsın ve bizleride onlardan olabilen kullardan olmayı nasip etsin😔

    YanıtlaSil
  24. Tülin Yalçın03 Mayıs, 2024

    İnsanın karşılaştığı sıkıntılı olaylarda kalbindeki endişeleri yavaşlatmasi gerekir.Cunku herkesin hikayesi yaradan tarafından yazıldı.Önümuzdeki hayat, arkamizda bıraktığımiz zorluklardan daha güzel.O bizim en derin düşüncelerimizin endişelerimizin farkında...Kalbimizden geçen söyleyemediğimiz her şeyi biliyor. Dolayısıyla bilmemiz gereken bizi böyle yüklü bırakmayacağı.Bize pay veren elbet kolaylığını da verir.Mesele insanın sinavina doğru tepki vermesinde. Kim Allah'a yöneldi de çiçek açmadı?

    YanıtlaSil
  25. Ne güzel bir tarz ... Sonuçla ilgilenmemek ...Hayatımıza ilişkilerimize uyarlamamız gereken ne güzel bir strateji ...

    YanıtlaSil
  26. Verdiğine de vermediğine de çok şükür

    YanıtlaSil
  27. Seda Gürsoy21 Mayıs, 2024

    Ana kapı doğru olunca insan yanılsa da devam edebiliyor. Sebeplere odaklanıp sonucu düşünmeden hareket edebilmek çok kıymetli🪻

    YanıtlaSil
  28. Her karşılaştığımız problemler, sıkıntılar o anlamıyoruz belki de çok bunalıyoruz neden bunu ben yaşıyorum ki deyip çaresiz kaldığımız anlar daha sonra hatırladığımızda iyi ki yaşamışım şu an anlıyorumki o yaşadığım problem beni daha da güçlendirdi diyebiliyoruz...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar