YAŞARMAYAN GÖZ GÖREBİLİR Mİ GERÇEĞİ?
Bir anne, bir ağabey, bir amca; nasıl kendi evladını, kardeşini, yeğenini öldürmeye karar verebilir? Sevmediği için mi? Hayır… İstekleri sevgisini hissetmesine engel olduğu için. İstekler arttıkça bilinç kapanır ve kişi evladının evladı, kardeşinin kardeşi olduğu bilgisine ulaşamaz; onu isteklerine giderken kurtulması gereken bir engel olarak görür…
Kimse bizim aleyhimize değildir bu hayatta, herkes kendi lehinedir. Bilinci kapanan kişi kendi lehine olanı, arzu ettiği şeye ulaşmak zanneder. İşte bu nedenle; “Herkes öldürür bir gün sevdiğini…”
En narin yerimizden kırılırız… En narin yerimiz isteklerimizdir. Neredeyse isteğimiz, oradan güçlenmemiz gerekir. Aksi taktirde tam o noktadan gelen soruya doğru cevap veremeyiz…
BİR İSTEK KAÇ SINAV KAYBETTİRİR?
Bu hayatta isteklerini yöneten sınavını yönetir. İsteklerini yönetemeyen sınavını kaybetmeye mahkumdur. Bir istek kaç sınav kaybettirir sayamayız... İstekler yok edilemez, istenilen bir şey zorlamayla istenmiyor hale gelemez.
İsteklerimiz yaşantımızın bir sonucudur. Yani yaşantısı toparlanan kişinin istekleri de toparlanır. Yaşantısı bozulanın istekleri de bozulur…
Bir anne, evladını öldürmeyi istemez. Bir ağabey, kardeşini öldürmeyi istemez. Yaşantısına engel olacak “şeyleri” yolundan kaldırmak ister. Evladı, kardeşi, yeğeni, annesi, arkadaşı; bozulmuş yaşantı ve istekler arasında kaynar gider sadece…
YAŞARMAYAN GÖZ GÖREBİLİR Mİ GERÇEĞİ?
İsteklerini yönetemezse insan pişman dahi olmayı beceremez; ancak pişmanlıklarla dolu bir hayat yaşar. Kaldı ki zaten en az hata yapanlar en çok pişman olanlardır.
En çok hata yapanlar “Keşke dediğim hiçbir şey yok!” diyenlerdir.
En narin yerimizdeki kırığı kaç pişmanlık iyileştirir? Çok pişmanlık... Her pişmanlık tövbesini arar, her tövbe ise kendisi için dökülen göz yaşını. Gözümüzü yaşartan tövbelerimizle toparlarız, bozulan hayatlarımızı da…
Deneyimsel Tasarım Öğretisi Nedir?
“İnsanoğlu, yeryüzünde var olduğundan beri, en büyük dostu ve düşmanı hiç değişmedi; Aynadaki kişi… Tek başına neler yapabileceğini keşfet! ”
Yahya Hamurcu
Aslında kimse kötü değil, herkes kendi çıkarlarını gözetiyor... Hayatın getirdiği bu karmaşık ilişkilerde, isteklere hakim olamayanlar için pişmanlık ve kabullenme süreci zorlaşır.
YanıtlaSilİsteklerimizi kontrol etmenin değerini bu yazıyla bir kez daha anladık. İsteklerimizi kontrol edebilecek bilinç açıklığımız olsun inşallah...
YanıtlaSilTüm hayatının yönetimi sadece kendi isteklerini yönetmekte olması.. İnsan görebilirse varamayacağı başarı kalmaz.. Göremezse yaşamayacağı pişmanlık kalmayacağı gibi..
YanıtlaSilKişi ne istediğine dikkat etmeli... Çünkü isteği aynı zamanda yeni problemini belirler...
YanıtlaSilİsteklerim beni vezir de eder köle de kendimi yönetmeyi bilemezsem bu hayatı da iyi bir şekilde yaşayamam o halde çözüm isteğimin zıttında sakınmada .. teşekkürler gazali bu yazı için
YanıtlaSilGünahına samimiyetle tövbe edenler hiç günah işlememiş gibidir (Peygamber hadisi)
YanıtlaSil“İsteğini yöneten hayatını yönetir.” Sadece şu cümle tüm hayatını kurtarmaya yeterdi insanın…
YanıtlaSilİnsan bütün hatalarını istekleri için yapıyor ve ön duyguları aktif olduğu için göremiyor. Hep hatasını savunacak bir bahanesi oluyor. İnşALLAH çok geç olmadan hangi konuda isteklerimiz çoksa fark edip pişman olup toparlanırız.
YanıtlaSilKörleştiren isteklerin gözü kör olsun… Gözleri kör eden isteklerden ve pişman olmamaktan sakınmak dileğiyle…
YanıtlaSilİsteklerden sakınmak meğer cennetini getirirmiş insana... Kilit noktasıymış...
YanıtlaSilPişmanlık ne güzel bir tövbedir.
YanıtlaSilİnsanın tövbesinin kabul olması için gerçek bir pişmanlığa ihtiyacı var.
İnsanın bu hayatta yaptığı yanlışlıklarda pişmanlığı yoksa ne acı.
Yüreğinize sağlık ne güzel bir makale olmuş anlayabilene 🍒👏🏻
Bu hayatta mutlaka bir şeyler isteriz.
YanıtlaSilPeki neyi isteriz?
Bilincimizi kapatanı mı?
Bilincimizi açanı mı?
İsteğini yöneten hayatını yönetir
YanıtlaSilNazlı/ Hayat sahnemizde keşkelere baktığımızda isteklerimizi kontrol edemediğimizi görürüz. İstek öyle bir şey ki doyurdukça acıkan, aç bırakınca doyan, insanı vezir aynı zamanda rezil de edebilen bir mekanizma..
YanıtlaSilİsteğimiz bizim yönümüzü belirleyen en büyük unsurlardan biri. O sebeple isteklerini yöneten hayatını yönetir..
YanıtlaSilİstekler insanın hareketinin yönünü belirler. Onunla için isteklerimizi kontrol edebilmemiz önemli
YanıtlaSilPişmanlık güzeldir eğer gerçek pişmanlık yaşıyorsan. Bir daha o yalnışı yapamayacaksın demektir. Yaptığından utanmak mahçupluk yaşamaktır. Yaşadığından deneyim çıkarmaktır.
YanıtlaSilPişman olmayı kötü bir şeymiş gibi anlattılar bize halbuki insanın temizlenmesinin girişi kapısıdır. Bir insan pişman olabiliyorsa hala vicdanı var demektir. Değil mi?
YanıtlaSil