UNUTAN İNSAN

Bunlar da unutulur mu acaba? İnsanın aklı almıyor. Unutulması düşüncesi bile çok zalimce gelirken, yaşananların şuan oluyor olması, ve insanların şuan olanlara üzülmesi... Aynı zamanda kabullenmesi çok garip değil mi?

En ufak bir haksızlık yapıldığında, yolda bir araba önümüze geçtiğinde, yada öğretmen puanımızı eksik verdiğinde, veya iş yerinde diğerlerinden daha az prim aldığımızda hakkımızı sonuna kadar nasıl haykırarak savunuyoruz dimi? 

"Haklıyım." diyoruz, tabii ki "Hakkımı savunacağım..." İlişkilerde tüm kavgaların sebebi bu değil mi? Ego haklı çıkma derdi.

Peki Gazze'dekilerin hakları? Onları kim savunacak? 

Ne zaman? Nasıl? Nerde?

SUSTUK

Haksız yere ülkelerine evlerine el kondu, bombalar yağdı üstlerine, SUSTUK!

İnsanlar aç kaldı, susuz kaldı, çimen yedi, ot yedi, kedi maması yedi SUSTUK!

Çocuklar öldü…Gerçek hayatta hem de... Film sahnesinde değil, gözümüzün önünde.  Hem de vahşice, akılları zorlayan bir zorbalıkla 14.000 den fazla çocuk öldürüldü. 

Kimi ekmek almak istemişti, 

Kimi bulduğu bir yerde kıvrılmış uyuyordu, 

Kimi annesi yanında diye "Dünya yıkılsa da mutluyum." diyordu belki içinden ümidi vardı... 

Unutan İnsan

Üzerlerine bombalar yağdı, SUSTUK!

Kiminin eli koptu kiminin bacağı, kiminin suratı tanınmaz hale geldi... Anestezi olmadan ameliyatlar yapıldı, koskoca hastanenler bombalandı, SUSTUK!

"Gidin buradan!*dediler... "Evinizden gidin, her şeyiniz bizim, gidin…" Canınızı malınızı aldık, en kötü şekilde zulmettik ama yetmedi gidin! Gittiler, "sözde" güvenli yere, kimseye zarar vermeden çadırlarında Allah’ın verdiği canı yine Allah alır dediler ve  masumca yaşamaya çalıştılar. Peki ne oldu? O bile çok geldi zalime. Ve sonunda, daha ne kadar kötü olabilir derken, bombalandı o çadırlar. Minicik bir bebek bedeni gördük... Yangınların arasında onu kaldırıp tutmaya çalışan bir baba gördük... En kötü, en zalim, en aşırı, filmlerde bile görmediğimiz cinste bir had aşımını biz gerçek hayatta gördük ve maalesef yine SUSTUK!

Daha ne kadar alçalabilir ki bu insan denen canlı derken, zalimin sevinç çığlıkları içinde dans ettiğini kutlamalar yaptığını gördük, yardıma giden ambulansları darp edip ezip geçtiklerini gördük… SUSTUK!

*Susmadık, paylaştım ben hesabımdan* diyenler de var aramızda mutlaka...

Peki, bu kadar zulmün bendeki karşılığı bu kadar mı olmalıydı diye bir soralım kendimize... Bir mesaj kadar mı? Daha fazlası neden olmadı? Olamadı? Nedir bizi engelleyen? Hala o kahveciye gönül rahatlığı ile gidebiliyor olmam normal mi gerçekten? Ya da hala aynı deterjanı indirim vardı diye alıyor olmam normal mi?  Kendi hakkımı savunurken ne kadar da emin ve cesurdum oysa. Meğer cesaret değil egodanmış hepsi. Duruşum da net değilmiş, cesaretim de cesaret değilmiş. Ben havaya girmişim o kadar.

Dünyanın gözü önünde bütün bunlar yaşanırken gerçekte cesaret gösterenler belli oldu... Kimin karşısında küçülmesi gerektiğini bilenler kendini belli etti. Herkes kendine göre bir adım attı. Herkes kendini haklı gördü. 

İnsan... Unutan!

Tüm bunlar olurken insan hiç düşünmedi... Kişilere ve olaylara takıldı. Oysa düşünmeye hali olmayanın hatırlama hakkı da olmuyordu bu öyküde...

Zaman geçecek... Ve elbette hikayenin sonunda herkes hatırlayacak unuttuğu gerçekleri. Her insan elbet ödediği bedellerin karşılığını alacak...



 Deneyimsel Tasarım Öğretisi Nedir?

Başarı Psikolojisi Nedir?

İlişkilerde Ustalık Nedir?



Yorumlar

  1. Merve Ay - İnsan.. yücelebilecekken.. alçakta olmayı kendi iradesiyle seçen insan

    YanıtlaSil
  2. İnsanoğlu sınavdan geciyor... Bazıları farkinda bazıları farkında bile değil... Umarım herkes vakit dolmadan uyanır...

    YanıtlaSil
  3. İnsanoğlu sınavdan geciyor... Bazıları farkinda bazıları farkında bile değil... Umarım herkes vakit dolmadan uyanır...

    YanıtlaSil
  4. Her insan ödediği bedelin Karşılığını alacak. İnsanın hayatını toparlayan bildiklerini yeniden düşündüren ve unutursa hayatını bozan bir anlam.. Unutursan yanılırsın hatırlarsan kurtulursun.. Neyi? Gerçekleri.. Gözümüzü kapadığımız gerçekler.. Kaldıramıyorum dediğimiz birilerinin kaldırmak zorunda kaldığı yükle ve acılar i. İşte inana ne zaman unutursa o zaman aslında yok olur. TV yi kapadığın da değil unuttuğunda yok olursun.. Onca gerçeğin içinde..

    YanıtlaSil
  5. Nermin Yaman06 Haziran, 2024

    İnsan bir çok bahanenin ardına sığındı. Ama sustuğu müddetçe onada bu zulmden pay düştü maalesef

    YanıtlaSil
  6. Yanlış yerde konuşan, Doğru yerde konuşamadı malesef🥹

    YanıtlaSil
  7. İnsan bazen neleri hatırlıyor da unutmaması gereken şeyleri hatırlamıyor… Doğru şeyleri hatırlayabilmek dileğiyle

    YanıtlaSil
  8. İnsan bu kadar olan şeylere nasıl susup kalori nasıl da hayatın içinde işine dalıp unutur??
    Biz ne zaman bu kadar duyarsız olduk??
    Elinize sağlık ne kadar güzel anlatmışsınız…

    YanıtlaSil
  9. Seda Gürsoy08 Haziran, 2024

    İnsan kendi problemini biricik zannediyor. Bir düşünebilse orada yaşananların onda biri benim başıma gelse ne yapardım diye…

    YanıtlaSil
  10. Ah o insan… başımıza ne geldiyse unutmaktan gelmedi mi zaten… En son insanlığımızı da unuttuk…RABbim hatırlatsın İNŞALLAH 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

    YanıtlaSil
  11. Güner Tozkoparan09 Haziran, 2024

    İnsan hep kötü olayların başkasının başına geleceğini düşünür. Oysa onlar da öyle düşünüyordu. Doğru yerde doğru tepki verebilenlerden olmak ümidiyle.

    YanıtlaSil
  12. İnsan önemsemediğini daha kolay unutur. Nefsi için önemsediklerini ise unutmamak için her yolu dener...Ama unutan insanın unutmayan bir Rabbi vardır...

    YanıtlaSil
  13. Ey insan sen unutsanda bir gün mutlaka hatırlatılacak... En güzeli ise hatırlatılmadan senin hatırlaman...

    YanıtlaSil
  14. Hamide Aslan26 Haziran, 2024

    Ne kadar içten bir yazı. İnsan kendini sorguluyor hakikaten. En konuşmamız en haykırmamız gereken yerde susuyoruz. Dolayısıyla susmamız gereken yerde de konuşuyoruz. Gerçekten unutuyoruz.. Doğru yerde hatırlayanlardan olmak dileğiyle.

    YanıtlaSil
  15. Gerçekleri unutmaktan RABBİMİZ korusun..
    Gerçeklere uyumlu yaşayabilmeyi, zalimin karşısında dimdik durabilmeyi, gerçekte cesaret giyinen kullarından olabilmeyi RABBİMİZ nasip etsin..
    Cesaret, insanın ancak gerçekleri hatırlayıp bedel ödediğinde edinebileceği ne güzel bir kıyafet! ..

    YanıtlaSil
  16. Aynur Güzel26 Haziran, 2024

    Hakedişi olmayan sustu. Susmayacak şahitlerin olduğu bir günden korkan ise tir tir titredi, malını mülkünü kariyerini kalemini konuşturdu, karınca misali yönünü belli etti. O gün kaybedenlerden olmaktan Rabbime sığınırım.

    YanıtlaSil
  17. Melda Akanlar26 Haziran, 2024

    ALLAH adaletle yaşamayi idrak etmeyi nasip etsin...

    YanıtlaSil
  18. Akıl almaz olaylar yaşanıyor ve hepsi de gerçek. Aklımız gerçekten almadığı için mi duyarsız ve suskunuz? Yoksa akıl mı kalmadı?

    YanıtlaSil
  19. Leyla Sözüer28 Haziran, 2024

    İzlerken de acı çekiyor, okurken de utanıyor insan.
    Tüm dünya nasıl sustuk, susturulduk😔

    YanıtlaSil
  20. İns , unutan...:(

    YanıtlaSil
  21. Çiğdem Afacan30 Haziran, 2024

    Evet her insan elbet alacak ödediği bedellerin sonucunu...
    Kaleminize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar